perjantai 10. tammikuuta 2014

Yksinkertaiset


Neuloin joululomalla sormet viuhuen. Vaikka ulkoilin paljon, jäi iltasella aikaa myös neulomiseen. Ostin Tallinnan reissulta kilon alpakkaa ja neuloin yksinkertaisen pipon pyöröpuikoilla. Siinä sivussa tuli tehtyä myös tuo kolmiohuivi, jonka langat sain purkamalla vanhan pitkän kaulahuivin. Kierrätys kunniaan! 


Helppo pipo

Luo 80 ketjusilmukkaa (silmukoiden määrä riippuu langan paksuudesta, puikoista ja omasta käsialasta) Päädyin tähän lukuun muutaman purkamisen jälkeen. Pyöröpuikot 5,5.

Neulo kolme senttiä oikeita silmukoita ja tämän jälkeen yksi kierros nurjaa (tästä nurjasta kierroksesta tulee taitoskohta). Sitten vain oikeita silmukoita kunnes saat haluamasi kokoisen pipon ja teet kavennukset. Päättele.

Omasta piposta halusin vähän hiippamaisen, joten tein kierroksia reilulla kädellä. Pipon reunan tekeminen oli uutta itselle ja lopputuloksesta tuli nätti.


Helppo kolmiohuivi

Luo kolme silmukkaa ja neulo koko ajan oikeita silmukoita. Luo yksi uusi silmukka jokaisen kerroksen viimeiseen silmukkaan (neulo ko. silmukka oikealta ja nurjalta). Jatka kerroksia niin kauan, että saat sopivan kokoisen huivin. Päättele työ.

Kuvat: Anne Kiiski

3 kommenttia:

 1. Onpas kivat! Mun on pitänyt tehdä tuon näkoinen pipo jo vaikka miten pitään - tiedä vaikka nyt saisin sen alulle sun ohjeen mukaan.

  Kauniin väristä lankaa!

  VastaaPoista
 2. Ihastelinkin tuota muhkeaa huiviasi keskiviikkona, mutta oli niin paljon muuta juteltavaa, etten muistanut kommentoida livenä!

  Millaiset kavennukset tuossa pipossa on?

  VastaaPoista
 3. Tuo väri on tällä hetkellä ihan lemppari. Samaa väriä ihastelen taivaalla aamuisin kun kävelen töihin.

  Pipon viimeisillä kerroksilla on neulottu kolme silmukkaa yhteen -kavennuksilla neljä kertaa/kerros, joka toinen kerros. Kuusi kavennuskerrosta yhteensä. Loput silmukat vedetty yhteen.

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...