tiistai 28. toukokuuta 2013

Äitienpäiväpengerrys

 
 


Nyt palataan hippusen ajassa taaksepäin. Tällaista hulinaa meillä oli äitienpäivän aamuna. Muutama vuosi sitten rakennettu pengerrys sai toivomaani jatkoa, kun pistimme isän ja Jonin kanssa tuulemaan. Isä nouti kiviä pellonpientareilta ja yhdessä pähkäilimme kullekin kivelle parhaan asemoinnin. Pikkutyyppi kannusti.

Aivan loistava äitienpäivälahja!

 
 
Seuraavana viikonloppuna uusi multakasa oli saapunut ja naapurista haettu pollenkakkalasti odotti peräkärryillä. Niillä täytettiin pengerryksen taakse kaivettu kukkapenkki.

Reunoihin käytiin kaivelemassa kiviä pellonreunasta. Reunustan kivenmurikat olivat kookkaampia, kuin olin ajatellut, mutta olen jälkikäteeen tykästynyt niihin kovasti. Huoltokäytävään haettiin lammashaassa säilössä olleita vanhoja navetanlattian palasia. Yleensä olen rakentanut kukkapenkkien polut luonnonkivistä, mutta nuo betonilaatat olivat niin kätevästi tarjolla ja niiden kanssa polku syntyi vauhdilla.

Tavoitteena on, että tähän kukkapenkin laajennukseen ei tule yhtään uutta ostokasvia vaan perkaan siihen perennat vanhoista kukkapenkeistä. Pengerryksen eteen istutin jo kavereiden pihasta remontin tieltä ylöskaivamaani huikean valkoista pionia, jonka olen alustavasti diagnosoinut "Duchesse de Nemoursiksi", mutta se voi myös olla "Elsa Sass". Pitää muistaa kesällä haistella tuoksuuko se kielomaiselta vai hunajamelonilta. Toin samasta pionista muutama vuosi sitten jo juurakonpalasen ja uudet juurakot pääsivät tämän vanhan kaverinsa kainaloon. Ensi kesänä tässä pitäisi sitten olla jo pionipenkki.

Kavereiden piha on vuohenputken valtaama, joten perkasin juurakon tosi tarkkaan. Toivottavasti sain kaikki rikkajuuret pois. Sen ensimmäisen palasen toin multineen kaikkineen. Mukana matkusti myös joukko kotiloita, jotka onneksi huomasin nyppiä pois ennen istutusta. Seuraavat pari kesää kitkin vuohenputkea pionin seasta, mutta nyt näyttää siltä, että olen sen selättänyt. Huhhuh!

--

I was given a couple of meters of stone wall for mothers day. Just what I wanted!

The plan is to fill the new flower bed with plants from my other beds and not buy anything new. Can't wait!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...