perjantai 12. heinäkuuta 2013

Miette-hame

Aloitan syksyllä vaateompelukurssin. Kurssi on keskitason ompelijoille ja minä taas olen enemmänkin aloittelija. Mutta haasteita pitää olla ja vielähän minulla on aikaa melkein kaksi kuukautta treenata!

Aloitin harjoittelun aloittelijatason Tilly and the Buttons blogin Miette-kietaisuhameella.  Malli on yksinkertainen - ei muotolaskoksia tai vetoketjua ja blogista löytyy yksityiskohtaiset ohjeet hameen kokoamiseen.

Tein hameeni melko ohuesta farkkukankaasta ja  taskun vuorin leikkasin vanhasta lakanasta hameen 70-lukulaista henkeä korostamaan. Hameen ompelu sujui melko nopeasti ja kivuttomasti ja tavallisten saumojen sijaan ompelin hameeseen siistimmät ranskalaiset saumat. Lisäsin hameeseen leikkausvaiheessa noin 10cm pituutta, mutta helmaa viimeistellessä päädyin lyhentämään hametta saman verran.

Olen yllävän tyytyväinen lopputulokseen! Luulen kyllä, että kokoa pienempikin hame mahtuisi minulle (kietaisuhameessa on joka tapauksessa aina aika tavalla säätövaraa). Hame on jo testikäytetty ja se tuntuu yllättävän turvalliselta tuulisemmallakin kelillä! Suunnittelen jo tekeväni mustan, villakankaisen taskuttoman version talveksi!

***

My version of the popular Tilly and the Buttons' Miette skirt.

4 kommenttia:

 1. Tosi kivan rento farkkukankaasta tehtynä! Ja villakankaasta varmasti vielä fiinimpi. Täytyy laittaa ohje ylös sitä aikaa varten kun saan ompelukoneen esille. Aloittelija kun olen itsekin sen kanssa. Kurssi olisi hyvä, täytyy tutkiskella paikallista tarjontaa... :)

  VastaaPoista
 2. Siitä tuli todella kiva! Jouduitko kaventamaan lantion ja reiden yläosan kohtaa? Ja mun silmissä olet kyllä reippaasti jo tuossa keskitason ompeluporukassa vähintäänkin.

  VastaaPoista
 3. Well done ...it look amazing AND the lining feature is extra cool!!x

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Muutaman jutun tekisin jo eri tavalla, mutta kaiken kaikkiaan olen erittäin tyytyväinen!

  Thanks Karen! You should recognize the lining fabric - I liked the fabric you gave me to make the owl with so much that I had to buy a whole sheet on ebay.

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...