tiistai 8. lokakuuta 2013

Meidän syksy

Kamerani on ollut telakalla koko syksyn. Tai itse asiassa elokuusta jo. Pitkään aikaan en kuvannut ollenkaan. Vähitellen opettelin muistamaan, että puhelimessakin on kamera, jota voisi joskus käyttää. Ja tähän asti meni, että vaivauduin ottamaan kuvia ulos puhelimesta.

En kyllä keksi juuri muuta hyvää puhelimen kamerasta, kuin sen, että se on melkein aina mukana. Tai no, Joni sanoisi, että se on mukana silloin, kun muistan sen ottaa. Aina ei voi muistaa. Eikä sillä kännykällä mitään kuvausfiilistä kyllä saa.

Kumminkin muutama kuva meidän syksystä, joka on vierähtänyt ihan huomaamatta. Huomasin sen, kun eilisen Hesarin välissä oli lokakuun Kuukausiliite. Vaikka vastahan se edellinen tuli.Metsässä on käyty. Joni ja Pikkutyyppi sienestää, minä olen marjastanut, minkä ehdin. En siis kovin paljoa.

Muutama viikko sitten käkin puolukkamättäässä, kun yhtäkkiä kuulin jonkun juoksevan kohti. Nostin katseeni ja valmistauduin raivoamaan Jonille moisesta säikyttelystä. Mutta kun nostin pääni, katsoinkin suoraan kohti loikkivaan peuraan, joka viime hetkellä muutti suuntaansa. Muuten olisin jäänyt peuran yliajamaksi. Olisikohan kukaan uskonut tarinaani?Pikkutyyppi on ratsastanut ja ajanut ravikärryillä. Kaikkein hauskinta on kuulemma ollut se, kun poni kakkaa kesken reissuun. Niitä kakkoja mennään sitten aina seuraavalla kerralla oikein varta vasten katsomaan.Jonin synttäreiksi rakennettu nuotiopaikka on päässyt kunnolla käyttöön syksyn tullen.Naapurin Penni on muuttanut yhteen toisen naapurin Sämpyn kanssa. Niitä ja lampaita on käyty ruokkimassa.Alkukesällä rakennetun puutarhajätekompostin päällä on kasvanut kurpitsoja. Hamarin nimikkokurpitsasta tuli tosi komea. Se odottaa nyt kellarissa, että keitämme siitä kurpitsasoppaa.

 
Liisa vinkkasi jo kesällä loistavan cole slaw -reseptin. Kaalisalaattia on nautittu nuotiopaikalla makkaran kaverina. Omena antaa pirtsakan lisän tähän mainioon salaattiin. Ja kun majoneesi on ollut loppu, olen korvannut sen jugurtilla. Ihan hyvin toimii.

Nyt on vielä edessä syksyn istutuskauden kiihkeä loppukiri!

1 kommentti:

  1. Teidän syksykin näyttää ihanalta, suloisen maalaiselta. Mikä onni,että voi välillä lähteä pois täältä kaupungin vilskeestä. Ja pikkutyyppi ei kyllä kohta enää ole mikään pikkutyyppi :)

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...