perjantai 11. lokakuuta 2013

Syyspuuhia

 
 
 
 


Puutarhan vuodenajat menee vähän niin, että keväällä rakennetaan ja pystytetään  ja kylvetään ja istutetaan. Ja syksyllä sitten puretaan.

Nyin keväällä kasattuun perennapenkkiin kesäksi istutetut yksivuotiset kasvit, malvat, auringonkukat ja lehtikaalit maasta. Käänsin maan ja kaivoin tulppaanin sipulit oikein syvälle. Kuulemma jaksavat sillä tavalla kasvaa useampina vuosina. Katsotaan miten käy.

Perennapenkki täyttyi muualta pelastetuista perennoista. Savessa viruneista pioneista, liian likellä viinimarjapuskaa kasvaneista kurjenmiekoista. Villisti levinneistä kangasajuruohoista ja rikkaruohojen keskellä sinnitelleistä mirrinmintuista. Tuikkasinpa sinne yhden pihan perältä kaivetun männynkin.

Lehtikaalia pistin pakastimeen ja kuivumaan. Jostain syystä muuten tuo ihana violetti lajike on paljon satoisampi kuin vihreä sukulaisensa. Hyvä niin, se tuo piristystä kukkapenkkiin ja kasvimaalle.

 
 
Tomaatin viljelyssä meillä on vielä paljon opittavaa. Meillä on nyt kilokaupalla raakoja tomaatteja. Kokonainen ruokapöydällinen. Ehkä pitäisi lannoittaa vähemmän. Ja hillitä kasteluakin. Talven aikana pitää vähän opiskella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...