maanantai 23. marraskuuta 2015

Keittiötarha ennen lumentuloa


Juuri nyt puutarhassa näyttää hieman erilaiselta, kun kaikki tämä keskeneräisyys on hautautunut lumikerroksen alle. Mutta tältä näyttää lumen alla keittiötarhan laajennus. Kasvihuoneen päässä olevat vanhat penkit ovat vähän hunningolla, kääntämättä ja rikkaruohot perkaamatta.

Kummassakin penkissä viihtyvät edelleen reilu vuosi sitten väliaikaiseen istutukseen tuikkaamani mustaherukkapuskat. Niiden kaveriksi laitoin valeistutukseen muutaman ruusuntaimen ja pari muutakin pikkuista, joille ei tänä syksynä vakituista kasvupaikkaa löytynyt. Toisen penkin päähän Joni kylvi lasten kanssa arboretumin alun Turun kodin pihamaalta kerätyistä hevoskastanjan ja tammen siemenistä. Kasvimaasta on siis moneksi.


Isä on kuskannut traktorilla toiseen uraan ikivanhaa puukasaa, joka on jostain syystä jäänyt pilkkomatta polttopuiksi aika päiviä sitten. Se on seissyt peltotienvarressa niin pitkään kuin jaksan muistaa ja nyt viimein sille saatiin oivaa käyttöä. Puut pitävät lahotessaan penkin pohjat lämpimänä parikin vuotta ja vähemmän lahoista puista tehdään keväällä väliaikaiset istutuslaatikkojen reunat, jotka nekin saavat lahota osaksi penkkejä.


Toinen ura näyttää hieman edistyneemmältä, kun olen roudannut siihen kasvihuoneen vanhaa kasvualustaa. Hommia piisaa tällä rintamalla vielä pitkälle ensi vuoteen, mutta taidan vähitellen pistää lapion ja kottikärryt talviteloille.

Nyt on loistava hetki relata, tarttua puutarhakirjoihin ja tehdä suuria suunnitelmia tuleville kasvukausille!

---

Very little progress in the kitchen garden. Right now all this is covered under a merciful veil of snow. But a lot of work remains to be done here but I think we'll leave it for the spring to come.

Time to relax, read garden books and make big plans for the future!

2 kommenttia:

  1. Huh, tuo näyttää kyllä aika työmaalta! Mutta kyllä siitä vielä hyvä tulee! Onneksi teillä oli se kaivuri auttamassa alkuun : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllä tuossa on aika paljon tekemistä vielä. En ole ihan vielä ratkaissut sitäkään, että millä pidän rönsyleinikin pois tuosta paljaasta maasta. Se tulee nimittäin hyökkäämään tuonne heti kasvukauden alussa.

      Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...