sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Mustan takan luukutTeetin mustaan takkaan luukut Tapani Puosilla Liedossa. Samasta paikasta tilasin pönttöuunin umpiluukut. Luukut ovat messinkiä ja näidenkin takana on lasiluukku. Halusin, että messinkipinta patinoituu, minkä vuoksi luukkuja ei lakattu. Sormenjäljet erottuvat selvästi ja ajan myötä metallin värikin muuttuu, mutta tykkään, että aika näkyy pinnassa.

Tuhkaluukun tilasin samasta paikasta. Jälkikäteen ajatellen tuhkaluukku olisi voinut olla musta tai ainakin ehdottomasti pienempi. Nuo pesänluukut ovat kuin koru tuossa mattamustassa pinnassa ja tuo iso tuhkaluukku vie mun mielestä vähän liikaa huomiota.

Tilasin tuhkaluukun muurarin antamilla mitoilla, kun en ymmärtänyt, että tietenkin tuhkaluukun aukon olisi voinut muurata pienemmäksikin. No, isän mielestä koko on juuri sopiva, kun siitä saa tuhkat helposti pihalle.

Nyt kun takkaa on lämmitetty, on tiilistä tihkunut maalin läpi jotain valkoista, me kutsumme sitä kalkiksi, mutta voi se olla jotain muutakin. Se näkyy pienenä värimuutoksena takan pinnassa. Mutta onneksi ostin vahingossa liikaa tuota mustaa maalia. Keväämmällä sipaistaan varmaan uusi kerros väriä pintaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...