keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Toukokuuta odotellessa

Nyt mennään taas hetki vanhoilla kuvilla. Maaliskuun loppu oli mulle pienimuotoinen teknologiakatastrofi. Ensin puhelin alkoi tehdä tenää, sitten lapsi pudotti kameran lattialle ja särki suosikkiobjektiivini ja vähän kameran runkoakin. Ne ovat nyt korjauksessa.

Viimeisimpänä kadotin viikonloppuna Hamarissa autonavaimeni. Auto seisoi pihalla, enkä itsekään ollut pihasta poistunut, joten kovin kaukana ne eivät voineet olla. Isän kanssa niitä etsittiin kovasti ja sain auton oikein imuroituakin, mikä on sinänsä hienoa, koska lapsia kuskatessa sattuu kaikenlaista ja auto oli ihan omastakin mielestäni aika kehnossa siivossa. Lopulta Joni ajoi Turusta meille vara-avaimen, että pääsimme palaamaan sunnuntaina kaupunkiin. Maanantaina teetin pitkin hampain uuden kauko-ohjaimella varustetun avaimen (tyyriitä ovat!). Ja noin puoli tuntia myöhemmin isä soitti Hamarista. Avain oli löytynyt roskiksesta.

Kevään tulo on ainakin Hamarin leveysasteilla tyssännyt vähäksi aikaa. Viikonloppuna taas rapsuttelin ja roudasin kiviä, mutta mainittavaa muutosta ei puutarhassa ollut viikon aikana tapahtunut. Esikot olivat edelleen innottavan odottavalla kannalla ja muutama krookus, narsissi ja tulppaani kurkisteli mullasta, mutta harmaan sävyillä mentiin yhä edelleen.

Näissä kuvissa ollaan viime vuoden toukokuun alussa. Tuo vihreys näyttää niin huikealta näihin harmaan ja ruskean sävyihin tottuneeseen silmään. Omaan silmääni pistää kuvissa myös pari pientä pihapolkuprojektia, jotka valmistuivat viime kesänä. Hommia riittää aina, mutta jotain valmistuukin!

Viime perjantaina piipahdin myös Turun puutarhamessuilla. En ole mikään messuihminen todellakaan enkä nytkään oikein lämmennyt touhulle. Vaikka olivathan ne messukeskukseen raahatut hiirenkorvilla olevat nuoret koivut aika suloisia. Yhtään kuvaa ei nyt sattuneista syistä ole teille raportoitavaksi...

Jotain tuliaisia sentään tarttui mukaan. Suuntasin heti alkuun Hyötykasviyhdistyksen kojulle ja taisin olla siellä ihan ensimmäinen asiakas. Mukaan tarttui vihannesten ja yrttien siemeniä ja paria sorttia unikkoakin. Lounais-Suomen Puutarhayhdistyksen taimitorilta nappasin pitkään haaveilemiani parsan juurakoita sekä söpöläisiä siperian esikoita ja isokukkaista valkosipulilta maistuvaa laukkaa, jonka nimi jäi sinne messuille.

---

A few pictures from 11 months ago. It's still gray and brown here but soon it will change!

Both my camera and my phone are being repaired so no new garden pictures this week.

2 kommenttia:

  1. Oliko teillä tosiaan toukokuun aluussa jo vihreää? Mikä tuon kakkoskuvan kasvin nimi on? Istutin niitä viime vuonna meillekin ja tänä keväänä yksi niistä sentään jo kukkikin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No näköjään oli viime vuonna vehreää! Meniköhän se niin, että toukokuun alussa oli tosi lämmin muutaman viikon ja sitten kylmeni pitkäksi aikaa. Tänä vuonna ei varmaan tuohon päästä ihan toukokuun alussa, sen verran on viileää ja yöllä pakkasta. Kakkoskuvassa on kirjopikarililja, fritillaria. Se on aivan ihastuttava ja olen saanut sen viihtymään, vaikka meillä maa on märkää ja yhtenä vuonna liljakukkoarmeija söi kukkavarret.

      Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...