tiistai 30. elokuuta 2011

Tapas-tunnelmissa


Sain lahjaksi alennuskori keittokirjan. Kirja oli maksanut kokonaisen punnan. Nimi 'Simply Good Taste, Great Food from the Lake District' ei mielestäni luvannut paljoakaan. Jostakin syystä kirja on kuitenkin inspiroivin lukemani keittokirja aikoihin!

Kurpitsahummous

1 myskikurpitsa
1 rkl jauhettua kuminaa
oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
300 gr kikherneitä
1 sitruunan mehu
suolaa ja mustapippuria

Paloittele kurpitsa ja mausta suolalla, pippurilla ja kuminalla. Valuta päälle vähän oliiviöljyä ja kypsennä 180 asteisessa uunissa 40 minuuttia. Anna jäähtyä ja lisää valkosipuli, sitruunamehu ja puolet kikherneistä ja soseuta. Tarkista maku ja lisää loput herneet. Survo varovasti, jotta hummoukseen jää vähän purtavaa.

Chorizo punaviinissä

Chorizo lenkki
1 chili
1/2 pullo espanjalaista punaviiniä

Viipaloi chorizo, chili ja kaada sekaan punaviini. Kypsennä 180 asteisessa uunissa puolisen tuntia.

Chorizon ja hummouksen kyytipoikana maistui leipä. Niin ja se viinipullon toinen puolikas!


1 kommentti:

  1. Meillä on kaksi pikkuruista myskikurpitsan alkua kurpitsapenkissä. Saa nähdä miten ehtivät kasvaa.

    Tuo kurpitsahummus kuulostaa kokeilemisen arvoiselta.

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...