keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Intialaiset riisivanukkaat



Suomessa lomalla nautitun taivaallisen laksa-illallisen jälkeen herkuttelimme amritsarilaisella riisivanukkaalla. Himoni kardemummaan voimistui entisestään taannoisella Malesian matkalla ja tässä reseptissä ei kardemumman määrässä kainostella.

1 l täysmaitoa
1 1/2 dl pitkäjyväistä riisiä
1 dl sokeria
15-20 kokonaista kardemumman siemenkotaa
2 rkl vaaleita rusinoita
1 rkl ruusuvettä
1 dl rouhittuja pistaasipähkinöitä
karkeaksi jauhettua kardemummaa

Kiehauta maito ja lisää riisi. Anna kiehua miedollä lämmöllä jatkuvasti sekoittaen kunnes riisi on lähes kypsää. Lisää sokeri, kokonaiset kardemummat ja rusinat. Anna vanukkaan kiehua hiljalleen vielä muutama minuutti. Lisää ruusuvesi ja anna vanukkaan jäähtyä. Tarjoile jääkaappikylmänä rouhittujen pistaasipähkinöiden ja kardemumman kanssa.

Ohje on alunperin Anna ja Fanny Bergenströmin Makuja ja tuoksuja pähkinäpuun alla kirjasta.

4 kommenttia:

  1. Tämä oli niin hyvää! Tulee ihan ehdottimasti joulunaikaan tuuraamaan riisipuuroa jossain kohtaa.

    Munkin pitäisi enemmän lueskella keittokirjoja, että saisin vähän uusia tuulia ruokapöytään.

    VastaaPoista
  2. Rusinalla ei varmaan ole mikään merkittävä rooli? Ohje vaikutti syötävän hyvältä (siis rusinaa lukuunottamatta). Mistä tuota ruusuvettä saa?

    VastaaPoista
  3. Laura - Vanukas oli kyllä aika herkkua. Mietin juuri aamulla, että ensi kerralla sen voisi tehdä jasmiiniriisistä. Ja ehkä voisin myöntyä siihen punaiseen maitoonkin...

    Anni - rusinoita tulee hyvin vähän ja vaaleat rusinat eivät ole ollenkaan niin rusinaisen makuisia kuin tummat. Ruusuvettä saat varmasti sieltä hienosta deli ruokakaupasta tai jopa ehkä lähikaupastannekin. Niin ja sen voi jättää kyllä poiskin.

    VastaaPoista
  4. Punainen maito on ihan ehdoton! Hienoa, että alat vihdoin kääntää päätäsi sen suhteen! ;)

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...