torstai 3. marraskuuta 2011

Ruokahamsterin kukkakaalikeitto



Äitiyden mukana on tullut useita yllättäviä asioita. Yksi parhaista on lastenvaunut ja erityisesti niiden tavarankuljetuskapasiteetti.
Tykkään käydä torilla ruokaostoksilla. Vähän ennen sulkemisaikaa tavaraa sullotaan euron pusseihin. Sillä on mielenkiintoinen psykologinen vaikutus. Olen alkanut kahmia euron pusseja mukaani vaunujen täydeltä.
Viimeksi mukaan tarttui noin 7 pussia vihanneksia ja hedelmiä, jotka sain juuri ja juuri sullottua vaunujen alle koriin ja aisoista killumaan. Täyteen ladattu kori romahti muutama kortteli kodista. Mutta eipä ole juuri tilanteita, joita ei pienen kiroilun kanssa saisi korjattua. Onneksi yläkerran nuormies sattui alaovelle samaan aikaan, niin säästyi muutama voimasana loppumetreillä.
Kotona on sitten jännää kaivella pussukoita esiin ja miettiä mitä kaikkea kivaa tekee kuudella paprikalla, seitsemällä päärynällä, säkillisellä ruusukaalia, isolla pussillisella sipuleja, valtaisalla kukkakaalilla ja niin edelleen.
No, sipuleista ja kukkakaalista tuli keitto. Kermaa ja Aura-juustoa piti kipaista lähikaupasta, mutta muuten tämä syntyi torin ja kaappien antimista:
1 kukkakaali tai puolikas jos on tosi iso
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
nokare voita
n. 1 l laimeaa kasvislientä (itse käytin lampaanlihan höyrytyksestä tullutta lientä. Se on oma tarinansa, mutta olin peijakkaan itsetyytyväinen, kun sille tuli käyttöä)
hyppysellinen lipstikkaa
n. 1 dl kermaa
suolaa
mustapippuria
Aura-juustoa
Pilko kukkakaali, sipuli ja valkosipuli. Sulata voi kattilassa ja kuullota sipuli ja valkosipuli siinä. Lisää kukkakaali ja liemi. Anna kiehua, kunnes kukkakaali on kypsää. Lisää lipstikka ja hurauta keitto sauvavatkaimella soseeksi. Kannattaa jättää vähän sattumia!
Lisää kerma ja suolaa ja mustapippuria maun mukaan. Tarjoa Aura-juustonokareen kera.

2 kommenttia:

  1. Ihan ikioma kokkisota itsensä kanssa noin niinkuin kotioloissa ;-) Useimmiten noista pusseista varmaan löytyy yhtä sun toista maukasta.

    VastaaPoista
  2. suolaajahunajaa - Joo, tuntuu, että elämä on ihan pelkkää kokkisotaa tällä hetkellä!

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...