maanantai 9. heinäkuuta 2012

Naapurin puutarhassa

Hamarin naapurissa on ihastuttava puutarha, johon pääsin pitkästä aikaa vierailulle. Lapsena rakensimme täällä majoja satavuotisiin puihin ja leikimme arkeologeja. Yhdestä meistä tuli ihan oikea arkeologi vähän myöhemmin.

Nyt täällä kukoistaa kolmattasataa sorttia ruusuja. Ja paljon muutakin.

Tekee hyvää päästä kurkistamaan muiden pihoihin ja puutarhoihin, että saa uusia ajatuksia ja ideoita. Hamarin puutarha on nyt jonkinlaisen käänteen edessä. Olen tehnyt kaikki mahdolliset aloittelijan virheet ja nyt pitäisi lähteä purkamaan tilannetta ja saattaa monia kasveja vähän niille sopivammille paikoille ja perustaa vanhoja penkkejä uudelleen vähän paremmin, etten ole taas parin vuoden päästä samassa tilanteessa. Melkein kaikki kukkapenkit menevät uusiksi.

Ja ruusuja, niitä saisi tulla lisää.

--

There is a charming garden near Hamari. We used to play there as kids, building hiding places in the old trees and pretending to be archeologists uncovering treasures. Indiana Jones was pretty hot back then...

These days over 200 different kinds of roses grow there and with the massive old trees it's like an enchanted garden.

I have made all the beginner's mistakes in the garden in Hamari. Too many plants too close together, many in the wrong place. I need to start replanning and redoing.

And I want more roses!

2 kommenttia:

  1. Ihana puutarha!
    Ei kai teidän puutarhassa nyt kaikki niin pahasti vialla ole?

    VastaaPoista
  2. Oi, tuo on ihana tuo naapurin puutarha. Sieltä tosiaan löytyy ihan valtavia tammia ja saarnia ja esimerkiksi korkkipuu. Niiden katveeseen on sitten rakennettu ihana ruusutarha.

    No, kyllä mulle alkaa hiljalleen muotoutua ajatus siitä, miten tätä meidän pihaa voisi alkaa viedä eteenpäin. Ja kyllä se vaatii aika paljon uudelleenrakentamista.

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...