maanantai 15. kesäkuuta 2015

Muutoksen tuulia
Hamarissa muuttuivat maisemat rytinällä, kun naapurin nuori isäntä päätti pistää uuden metsänsä matalaksi. Meidän pihaamme on lännestä suojannut metsikkö, joka Mummin nuoruudessä oli lehmilaitumena. Nyt se on pistetty pinoon ja pihalta avautuvat ihan uudet näkymät, jotka taitavat ulottua naapurikylään asti,

Ensin oli aika orpo olo ja pihalla on saanut pitää hatusta kiinni, kun metsikkö ei enää vaimenna länsituulta. Oman pihan puoleltakin piti kaataa vanhoja haapoja, koska pelättiin, etteivät ne kestä tuulia ilman metsän suojaa. Ja lahojahan ne olivat.

Mutta kolikon kääntöpuoli on valoisa. Enää ei tarvitse kadehtia naapurin ilta-aurinkoista pihaa, kun omalle pihallekin paistaa iltamyöhään asti.

2 kommenttia:

  1. Erään ystäväni rivitalon piha oli tosi suojainen ja kaunis metsään ulottuva...kunnes kaupunki päätti kaataa puut ja nyt pihasta katsellaan korkeita kerrostaloja ja toisin päin....:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, tuo on niin tylsää. Me alamme hiljalleen tottua maisemanmuutokseen. Onneksi meille avautui oikeastaan ihan kaunis maalaismaisema. Kunhan vain saadaan oman pihan puoli tuosta kohtaa siistittyä, niin otan lapion kouraan ja ryhdyn istutuspuuhiin, että saadaan joku (toivottavasti kukkiva) aidanne suojaamaan pihaa pahimmilta tuulilta.

      Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...