torstai 10. maaliskuuta 2016

Lapsityövoimaa keittiössä - silakkapihvitSilakkafileet olivat tarjouksessa. Mietin kuumeisesti, miten saisin lapset syömään silakoita. Rakastan silakkapihvejä, mutta en ollut niitä aikoihin tehnyt ja muistelin, että Pikkutyyppi ei ainakaan ollut ihan vakuuttunut tästä herkusta. Lehdissä usein kehutaan, että kyllä lapset syövät mitä vaan, jos pääsevät itse laittamaan ruokaa. Päätin kokeilla.

Ihan hyvin sujui silakkafileiden jauhottaminen neljä- ja kaksivuotiailta. Jauhoja toki oli pitkin pöytää ja lattiaa ja lapsia, mutta kovin ennakkoluulottomasti molemmat tarttuivat silakkafileisiin, vaikka ne vähän jännän tuntuisia varmaan olivat. Taidan tietää muutaman aikuisen, jonka mielestä niljakkaiden fileiden käsittely on hiukan ällöä. Mutta paistetut silakat syntyvät kyllä tosi helposti ja loppujen lopuksi kovin pienellä vaivalla, vaikka hieman näperrystä vaativatkin.

Jauhoseokseen sekoihin ihan vaan näppituntumalta suolaa ja valkopippuria. Kun pellillinen silakoita oli jauhotettu, ripottelin fileiden päälle vielä sormisuolaa ja vuolin muutaman ison nokareen voita päälle. Paistoin fileet 175 asteessa n. 20 minuuttia.

Ne fileet, jotka eivät mahtuneet uunipellille pääsivät paistinpannulle. Paistoin ne runsaassa voissa kullanruskeiksi ja pistelimme ne suoraan pannulta pottumuusin kanssa. Olihan ne aika ihania! Siis minun mielestäni.

Pikkutyyppikin maistoi ihan innokkaana silakkapihviä, mutta ei ollut ihan hirveän innostunut. Pikkuveli sen sijaan pienen tutkimisen jälkeen veteli silakkaa ihan innostuneena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...