torstai 31. maaliskuuta 2016

Tähän tulee keittiötarha. Ihan tosi!


Tässä on tämän kevään projekti numero yksi. Hieman lohduttomalta näyttää, jos ihan rehellinen olen. Mutta jos pelkäisin työtä, niin moni muukin asia olisi toisin.


Syksyllä kaivurin kaivamien vakoihin rakennan kasvualustaa "lasagnemetodilla", eli kasaan kuoppiin hiili- ja typpipitoista eli ruskeaa ja vihreää vuorotellen. Nyt pohjalla on sanomalehteä, syksyn lehtiä, oksasilppua, oksia, ikivanhoja pinoon unohtuneita halkoja, tuhkaa, kanankakkaa, puutarhasta siivottuja kasvinosia ja kasvihuoneesta kannettua "käytettyä" multaa.

Odottelen nurmikon kasvuunlähtöä kuin kuuta nousevaa, sillä ruohosilppua pitäisi saada seuraavaan kerrokseen. Pian pitäisi myös kipaista peräkärrin kanssa tallille ja lastata lantakuorma tai parikin voiman- ja lämmönlähteeksi penkkien alle. Suunnitelmani on ottaa kasvihuoneen puoleinen vako viljelykäyttöön jo tänä kesänä ja pitää toinen vako varastovakona, johon voin kesän mittaan dumpata puutarhajätettä antaa kasvualustan tekeytyä hiljalleen.

Kasvihuoneen takana olevat kaksi vanhaa kasvimaata pitää purkaa ja rakentaa uudelleen, joten niistä heittelen mullat uusiin vakoihin. Ja vakojen väliin tulee hiekkakäytävät. Suurin haasteeni tulee todennäköisesti olemaan rönsyleinikin pitäminen pois uudesta keittiötarhasta ja sen poluilta. Meidän kova savimaamme on suorastaan ihanteellinen rönsyleinikille ja se leviää salamannopeasti. Hieman jännittää, miten tämä kaikki onnistuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...