Juhlistin syksyn saapumista tulisella keitolla. Huomiseksi on luvattu hellelukemia - tahtoisin jo niin pukeutua syksyisiin villavaatteisiin!
Tässä tämänkertainen versio thai-kookoskeitosta.
Tulinen kookos-katkarapukeitto
1tlk kookosmaitoa
1/2tlk tomaatteja
2-3dl vettä
1rkl punaista thai currytahnaa
katkarapuja
2dl maissia
pieni kesäkurpitsa
pieni sipuli
pieni sipuli
kourallinen kirsikkatomaatteja halkaistuna
kalakastiketta
sokeria
tuoretta chiliä
korianteria
limeä
1 rkl öljyä
Kuumenna kattila ja lämmitä currytahnaa öljyssä muutama minuutti. Lisää kookosmaito, tomaattimurska ja vesi ja kiehauta. Lisää lohkottu sipuli. Mausta liemi kalakastikkeella ja sokerilla (laitan molempia yleensä aika reippaasti, sillä suolainen makeus sopii keittoon mielestäni niin hyvin). Lisää kasvikset ja liemen jälleen kiehahdettua lisää vielä katkaravut, korianteri ja lime. Sammuta lieden yleensä tässä vaiheessa ja annan keiton muhia kannen alla muutaman minuutin ennen tarjoilemista.
Ensi kerralla muistan vielä ehkä pyyhkiä kattilan sisäosan ennen kuvan ottamista...
1 rkl öljyä
Kuumenna kattila ja lämmitä currytahnaa öljyssä muutama minuutti. Lisää kookosmaito, tomaattimurska ja vesi ja kiehauta. Lisää lohkottu sipuli. Mausta liemi kalakastikkeella ja sokerilla (laitan molempia yleensä aika reippaasti, sillä suolainen makeus sopii keittoon mielestäni niin hyvin). Lisää kasvikset ja liemen jälleen kiehahdettua lisää vielä katkaravut, korianteri ja lime. Sammuta lieden yleensä tässä vaiheessa ja annan keiton muhia kannen alla muutaman minuutin ennen tarjoilemista.
Ensi kerralla muistan vielä ehkä pyyhkiä kattilan sisäosan ennen kuvan ottamista...