lauantai 29. elokuuta 2009

Loppukesä - kesän loppu?


Tultiin eilen maalle. Syksyn ensimmäinen punainen haavanlehti oli lyöty tikalla ladonoveen. Se on kaunis.

Mutta nytkö ne jo tulee? Nytkö se jo loppuu?

Elokuun viimeinen viikonloppu saa mielen haikeaksi. Eikä asiaa ainakaan auta se, että tulee flunssa. Olen ihan kauhean malttamaton toipilas. Tekisi mieli touhuta kaikenlaista. Mutta kun ei voi tehdä oikein mitään, niin pitää miettiä kaikenlaista.

Ratkaisin, Liisa, mielessäni jo lipstikkapulmasikin! Kerään ison kasan lipstikanlehtiä ja kuivaan ne. Saat sitten seuraavan kerran käydessäsi viedä mukanasi. Voin tietty laittaa postissakin tulemaan (tiedät, kuinka hyvä olen postittamaan asioita...). Mitäköhän tullissa tykätään postilähetyksistä, jotka on täynnä aromaattisia kuivattuja lehtiä?


Onneksi toipilaana voi katsella puutarhaa ikkunasta viltin alta teekuppi kourassa, samalla kuin lusikoi naapureiden keräämää ihanaa hunajaa suoraan purkista. Voi olla, että pitää käydä hakemassa toinenkin 4,5 kilon satsi vielä ennen talvea, kun tämä ensimmäinen on jo hyvää vauhtia hupenemassa.

Ja pian alkaa kiihkeä syysistutuskausi! Sepäs vasta herkkua onkin! Sitä kestää pitkälti lokakuuhun ja siihen kuuluu suosikkipuuhiani saven lapioimista ja hevosenkakan kärräämistä.


Eilen kotisohvalla mietiskellessäni keksin, että laajennan sitä viime syksynä uusiksi laittamaani kukkapenkkiä. Olen aivan innoissani! Pian alkaa taimikaupoissa kiihkeä ale ja himohan siellä tulee. Maanantaina Kirsin puutarhassa näkemääni perhosia houkuttelevaa purppurapunalatvaa ja paria erilaista tädykettä pitäisi ainakin saada. Niin ja pitää siirtää liikaa kasvanutta kurjenpolvea ja huonoon paikkaan joutunut pioni. Nyt niillekin löytyi paikkansa! Kunhan ensin olen siis kaivanut ja kärrännyt.

Ja siihen penkkiin, missä nyt on ollut punajuurta ja unikkoa, haluan ehdottomasti laittaa syyshortensian ja koittaa kasvattaa sen puumaiseksi. Nyt jo vähän jännittää maltanko leikata sitä riittävästi.

Kylläpä sitä voi sohvallakin tulla mieleen kaikenlaista mukavaa! Vaikka kesä mukamas onkin lopuillaan.

Tervetuloa ihana alkusyksy!

2 kommenttia:

 1. Pitäisikö minunkin ryhdistäytyä tuon pienen pihan suhteen. Onko ideoita? Aitaa varmaan voisi laitella jo syksyllä?

  VastaaPoista
 2. Nyt on kaikkein paras aika istuttaa, mun mielestä. Maa on märkää, mutta vielä lämmintä. Ei tarvii sitten huolehtia taimien kastelusta niin kauheasti.

  Ja jos vielä odottelet muutaman viikon, niin taimitarhoilta saa kaiken suunnilleen puoleen hintaan. Tosin valikoita ei silloin enää ole välttämättä ihan huipussaan.

  Mun viime lokakuun puolivälissä tekemäni istutukset onnistui oikein hyvin (tosin niistä suurin osa on tällähetkellä hautautuneena unikkoihin, mikä ei ehkä ole ihan ideaalitilanne...).

  Just nyt mua kiinnostais marja-aronia-aita. Siitä saisi sitten marjojakin syksyllä. Voisi sopia sinne teille! Purppurahappomarja on musta kanssa kiva aitakasvi.

  En nyt ollenkaan muista mitä muuta teillä siellä on kuin ne viinimarjapensaat. Mutta mun mielestä teillä pitäisi olla joku kiva liila kärhö siellä, jos ei vielä ole!

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...