lauantai 15. elokuuta 2009

TaksvärkkipäiväKylätalolla oli tänään taksvärkkipäivä. Pääsimme tutustumaan entisajan työtapoihin tappurista kenttäsirkeliin ja kattotiilentekoon. Kaikki kylän vanhemmat isännät olivat pukeutuneet riihipaitoihinsa ja esittelivät taitojaan. Suurimman vaikutuksen teki luokkakaverini isä Kauko, joka 85-vuotiaana teki hommia kuin parikymppinen. Kunpa itsekin vielä jaksaisi silloinkin olla yhtä täynnä puhtia kuin nytkin!

Naapurin ihana Sämpy äesti ja kynti peltoa. Ja siinä välillä antautui rapsuteltavaksi. Ehkä mullakin on joskus oma Sämpy ja Sämpyllä kylvökone.

Kylän mehiläisfarmilla oli myös avoimet ovet. Mehiläisten elämä on yllättävän kiehtovaa. Surraavan mehiläisparven keskella tutustuimme lasiseinäiseen mehiläispesään, jossa kaverit olivat täydessä työn touhussa. Farmareiden n. 4 vuotias poika tökki vieressä pesän reunalle valunutta sokeripientä juomaan tulleita mehiläisiä täysin pelottomasti isänsä kielloista huolimatta. Meitä vähän hirvitti. Ei tainnyt olla ensimmäinen kerta tosin, sillä piston saatuaan poika siirtyi hiljaa sivuun nuolemaan etusormeaan ja nielemään tappionsa.

Tuliaisina oli kilokaupalla omalta kylältä kerättyä hunajaa ja mytty mehiläisvahaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...