Olen viime aikoina päässyt linssikeittojen makuun ihan uudella tavalla. Ennen lomaa tein monta kertaa tätä
egyptiläistä linssikeittoa. Taisin kyllä käyttää vihreitä linssejä (keiton rakenne oli aivan mahtava, sillä vihreät linssit pitävät muotonsa vähän paremmin kuin punaiset) ja en muistaakseni vaivautunut karamelisoimaan sitä sipuliakaan. Sen sijaan lisäsin päälle vähän paksua kreikkalaista jogurttia.
Eilen valmistamani
porkkanalinssikeitto oli aika saman tyyppistä. Paahdetuista kokonaisista kuminasiemenistä tuli keittoon makua ihan eri tavalla kuin jauhetusta kuminasta ja keitto oli tosi kauniin väristäkin (ei ehkä pääse ihan oikeuksiinsa kuvassa...) - nam!
Tätä pitää kokeilla. Näyttää sopivan paksulta.
VastaaPoista