keskiviikko 26. elokuuta 2009

Parantavia asioita


Illalla sain parantavaa keittoa. Heti tuli parempi olo.

Keitto syntyi näin:

tujaus oliiviöljyä
2 sipulia pilkottuna
1 pieni valkosipuli pilkottuna
1/2 pieni chili pilkottuna
4 pientä porkkanaa pilkottuna
800 g tomaattimurskaa
kämmenellinen lipstikanlehtiä pilkottuna
pari ripausta suolaa
1 1/2 tl sokeria
ripaus mustapippuria
vuohenjuustoa

Sipuli, valkosipuli ja chili kuullotettiin kattilassa oliiviöljyssä. Porkkanat ja tomaattimurska lisättiin. Annettin hautua. Lipstikka, suola, sokeri ja mustapippuri lisättiin. Annettiin vielä hautua hetki. Lopuksi keitto soseutettiin sauvavatkaimella. Vuohenjuustoviipaleet kaitettiin kulhoissa keiton pinnalle. Juuston olisi voinut myös sekoittaa valmiiseen keittoon.


Jälkiruokateen kanssa syötiin eilistä luumu-omenakakkua.

4 kommenttia:

  1. Keitto kuulostaa ihanalta! Mitäköhän se lipstikka on englanniksi... Niin ja keittokulhonhan voisi vaikka laittaa juuston kanssa hetkeksi uuniin hieman saamaan variä. Mulla kakkuinnostus jatkuu - tänään korvasin luumut vadelmalla ja testasin Lauran leseideaa!

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa hyvältä!

    Mulla oli myös ajatus korvata vehnäjauhot grahamjauhoilla, mutta mun grahamjauhopussiin oli kesän aikana muuttanut joku kaveri, jonka läsnäolosta en ollut ollenkaan iloinen.

    Lipstikka on lovage. Siitä vaan Waitrosen tädin hyllystä etsimään!

    VastaaPoista
  3. Lipstikalla on muuten se aivan loistava ominaisuus, että sen oksat säilyy maljakossa pitkään. Siitä voi sitten napsia lehtiä ruokaan pitkin viikkoa.

    Ja se näyttää myös kivalta!

    VastaaPoista
  4. Nyt pitää vielä keksiä mistä sitä lipstikkaa saisi! Taitaa olla vähän myöhäistä alkaa kasvattamaan...

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...