tiistai 4. elokuuta 2009

Unikkotaivas

Unikkopenkki on taas täydessä kukassa! Kylvin viime vuonna uuteen pieneen kukkapenkkiin erilaisia yksivuotisia unikkoja, mukana oli ainakin pioniunikkoja ja silkkiunikkoja. Luulin keränneeni huolella siemenkodat talteen, mutta kukat olivat kuitenkin ehtineet siementämään penkkiin ja jo aikaisin keväällä penkkiin oli ilmestynyt kaikenlaista kasvustoa, jota en onneksi kitkenyt pois. Maahan päässeet siemenet olivat talvehtineet hyvin ja kukkivat heinäkuun alussa.


Toukokuussa olin heitellyt syksyllä keräämäni siemenet penkkiin tekemääni "jatko-osaan" ja sain sitten täksi kesäksi kahteen kertaan kukkivan unikkopenkin. Nyt on menossa toinen kukinta. Mukana on aika herkullisia kavereita! Taustalla näkyy aiemmin kukkineiden siemenkotia - nekin on nättejä! Ensi kesäksi on suunnitteilla pieni unikkoniitty, kun siemeniä tulee nyt ihan valtavasti.

2 kommenttia:

  1. Saisikohan noita kasvatettua sisällä ruukussa?

    VastaaPoista
  2. Hmm, ei ehkä sisällä, vaikka miksei sitä vois kokeilla, jos on tosi aurinkoinen paikka. Ainakin ulkona ne ne kasvaa ruukussa ihan hyvin, vaikkakin kukinnot jäävät kyllä pienemmiksi jostain syystä.

    Lueskelin eilen kesäkukkakirjaa ja siinä kerrottiin, että unikot pitävät ravinneköyhästä maasta, joten luulisi, että ne saa kasvamaan melkein missä vaan. Nuo mun penkit on kyllä aika hyvin lannoitettuja ja multakin ihan uutta - eli sekään ei tunnu heitä haittaavan.

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...