Juhlistin syksyn saapumista tulisella keitolla. Huomiseksi on luvattu hellelukemia - tahtoisin jo niin pukeutua syksyisiin villavaatteisiin!
Tässä tämänkertainen versio thai-kookoskeitosta.
Tulinen kookos-katkarapukeitto
1tlk kookosmaitoa
1/2tlk tomaatteja
2-3dl vettä
1rkl punaista thai currytahnaa
katkarapuja
2dl maissia
pieni kesäkurpitsa
pieni sipuli
pieni sipuli
kourallinen kirsikkatomaatteja halkaistuna
kalakastiketta
sokeria
tuoretta chiliä
korianteria
limeä
1 rkl öljyä
Kuumenna kattila ja lämmitä currytahnaa öljyssä muutama minuutti. Lisää kookosmaito, tomaattimurska ja vesi ja kiehauta. Lisää lohkottu sipuli. Mausta liemi kalakastikkeella ja sokerilla (laitan molempia yleensä aika reippaasti, sillä suolainen makeus sopii keittoon mielestäni niin hyvin). Lisää kasvikset ja liemen jälleen kiehahdettua lisää vielä katkaravut, korianteri ja lime. Sammuta lieden yleensä tässä vaiheessa ja annan keiton muhia kannen alla muutaman minuutin ennen tarjoilemista.
Ensi kerralla muistan vielä ehkä pyyhkiä kattilan sisäosan ennen kuvan ottamista...
1 rkl öljyä
Kuumenna kattila ja lämmitä currytahnaa öljyssä muutama minuutti. Lisää kookosmaito, tomaattimurska ja vesi ja kiehauta. Lisää lohkottu sipuli. Mausta liemi kalakastikkeella ja sokerilla (laitan molempia yleensä aika reippaasti, sillä suolainen makeus sopii keittoon mielestäni niin hyvin). Lisää kasvikset ja liemen jälleen kiehahdettua lisää vielä katkaravut, korianteri ja lime. Sammuta lieden yleensä tässä vaiheessa ja annan keiton muhia kannen alla muutaman minuutin ennen tarjoilemista.
Ensi kerralla muistan vielä ehkä pyyhkiä kattilan sisäosan ennen kuvan ottamista...
Turha sitä on kaunistella! Rapatessa roiskuu!
VastaaPoistaKeitto näyttää herkulliselta! Maistuisi jo täälläkin, vaikka meilläkin jatkuu alkusyksy tosi kauniina ja aika lämpimänäkin.
Olen kääntänyt reseptin jo pariin otteeseen, joten talletan sen nyt tänne!
VastaaPoista1 tbs oil
1 tbs red curry paste
1 tin coconut milk
½ tin chopped tomatoes
small onion
Small courgette
1 cup sweet corn
Cherry tomatoes (halved)
prawns
Thai fish sauce
sugar
fresh chilli
coriander
lime
1/ Add 1 tablespoon of oil to saucepan and heat
2/ Add tablespoon of Thai red curry paste and stir in oil
3/ Add 1 tin coconut milk and stir
4/ Add chopped tomatoes and water
5/ Add sweet corn(tin or fresh) plus onion
6/ Add courgette and cherry tomatoes
7/ Add fish sauce, lime juice and sugar (preferably palm) to taste
8/ Add prawns
Keep heating throughout and after 2-3 minutes for prawns turn off then add coriander and serve. Serve with lime wedges, chopped chilli and fresh coriander