sunnuntai 13. syyskuuta 2009

Sunnuntaina

Ompelukoneeni sai vieraita. Anita ompeli sohvatyynynpäälliset ja minä laitoin ruokaa. Tyynynpäällisten valmistuttua raivasimme tilaa pöydälle ja avasimme viinipullon ja nautimme keitosta.


Italialainen papu-kaalikeitto

2 rkl oliiviöljyä
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
2 sellerin vartta
2 perunaa
1 tlk tomaattimurskaa
1 tlk papuja
1 kasvisliemi kuutio
1 tl oreganoa
1 pieni kaali
sokeria
mustapippuria ja suolaa
parmesan juustoa

Kypsennä pilkottuja vihanneksia (ei kaalia) oliiviöljyssä pari minuuttia. Lisää tomaattimurska ja pavut ja sekoita. Lisää oregano ja kasvisliemi (lientä niin paljon, että vihannekset peittyvät reilusti) ja kypsennä puolisen tuntia. Lisää kaali ja jatka kypsentämistä vielä noin kymmenen minuuttia. Mausta. Tarjoile parmesanraasteen ja yrttien kera.

En enää muista mistä ohjeen alunperin löysin. Oikein hyvää varsinkin näin kaaliaikaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...