keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Kurpitsa-vuohenjuustolasagne




Välipäivinä löysimme Liisan kanssa kaupasta myskikurpitsan ja muistimme Glorian ruoka ja viini -lehden (7/2011) lasagnen. Kurpitsa on meidän molempien suurta herkkua ja kun sellainen tuli vastaan, ei meillä ollut muuta vaihtoehtoa, kuin pyytää Jonia lähettämään meille kuva reseptistä kauppaan.

Ohjeessa oli yllättävän paljon raaka-aineita ja päätimme hieman karsia niitä, koska halusimme lasagnesta nimenomaan kurpitsaista. Alkuperäisessä ohjeessa tomaattikastikkeeseen lisätään aurinkokuivattuja tomaatteja ja kalamataoliiveja. Me jätimme ne pois ja purkkitomaattien sijaan teimme kastikkeen tuoreista tomaateista.

Tämän valmistamisessa vierähtää reilu tunti, mutta jos aika on kortilla ja innostuu suunnittelemaan elämäänsä eteenpäin, voi kasvikset paahtaa valmiiksi jo edellisenä päivänä ja soosinkin tehdä etukäteen. Silloin tämä käy melkein pikaruuasta!

Söimme lasagnen syvien nautinnonhuokausten saattelemina.

Tarvitaan

Kasviksia:
1 kg myskikurpitsaa
2 porkkanaa
2 paprikaa
5 valkosipulinkynttä
1 punasipuli
1/2 dl oliiviöljyä
3-4 rosmariininoksaa
1 tl suolaa
mustapippuria

tomaattikastikeainekset:
900 g tuoreita tomaatteja pilkottuna
sokeria
suolaa
mustapippuria
tuoreyrttejä (meillä oli rosmariinia ja timjamia)

tilpehöörit:
250 g vuohenjuustoa
täysjyvälasagnelevyjä
2 dl parmesania raastettuna
rucolaa tai muuta raikasta vihreää

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kuori ja pilko kurpitsa, porkkanat, sipuli ja valkosipuli ja paloittele paprika. Laita kaikki kasvikset leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja sekoita joukkoon öljy, rosmariininoksat ja mausteet. Kypsennä uunin keskiosassa n. 30 minuuttia. Kääntele kasviksia kerran kypsennyksen aikana.  

Sillä aikaa, kun kasvikset paahtuvat, valmista kastike. Laita pilkotut tomaatit kattilaan ja kuumenna kiehuviksi. Anna porista kannen alla noin puoli tuntia. Mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla oman maun mukaan. Lisää yrtit mukaan loppuvaiheessa.

Aloita lasagnen kokoaminen pienellä määrällä tomaattikastiketta ja vuohenjuustomurusilla. Päälle lasagnelevyjä ja siiden päälle kasviksia ja taas soosi ja juusto. Jatka niin monta kertaa, kuin täytteitä riittää ja vuokaan mahtuu. Me tykkäämme sellaisesta, jossa kerrokset ovat paksuja ja niitä on vain pari. Säästä päällimmäisen lasagnelevykerroksen päälle vähän kastiketta ja vuohenjuustoa ja ripottele pintaan vielä parmesaani.

Kypsennä uunin keskitasolla puolisen tuntia. Tarjoile rucolan tai vihreän salaatin kanssa.

2 kommenttia:

  1. Nam, tämä oli kyllä herkullista! Ja helppoa! Luulen, että viikonloppuna viimeistään meillä syödään taas kurpitsaa!

    VastaaPoista
  2. Munkin tekisi mieli tätä taas. Ehkä täytyy piipahtaa jonnekin markettiin katsomaan, jospa myskikurpitsaa olisi vielä saatavana, kun meidän lähikaupoissamme sitä on kovin harvoin.

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...