lauantai 7. tammikuuta 2012

Thaimaalainen nuudelisalaatti



Viime päivien haipakassa on ruuanlaitto jäänyt ihan kokonaan. Onneksi sentään välipäivinä ehdittiin Liisan kanssa kokeilla paria uutta herkullista reseptiä.

Olen joskus kauan sitten saanut australialaisen ystävän tekemää aivan taivaallista nuudelisalaattia. Siinä nuudelit käytettiin raakana ja mukana oli ainakin limeä, paahdettuja pähkinöitä ja punakaalia.

Tämä thaimaalainen nuudelisalaatti on ollut merkattuna Fran Warden Eat Drink Live -kirjassa jo vuosikausia. Siinä nuudelit kypsennetään, mutta lime on tässäkin vahvasti läsnä. Ohje tuli vastaan, kun Liisan kanssa selailimme keittokirjoja uudenvuoden menyytä ideoidessamme.

Muokkasimme alkuperäistä ohjetta hieman. Jätimme pois jauhelihan ja katkarapujauheen, jota emme tähän hätään ehtineet hankkia. Ja pähkinöitä oli pakko saada mukaan. Paahdetut cashewit toimivat hyvin. Ja maapähkinät varmasti olisivat hyviä myös.

Tämä salaatti valmistuu tosi nopeasti ja on ihanan raikasta.

Kaksi reilua annosta syntyy näin:

150 g riisivermisellinuudeleita (eli sellaisia ihan ohuita läpikuultavia)
1 rkl auringonkukkaöljyä
1 punasipuli pilkottuna
3 cm tuoretta inkivääriä raastettuna
1 pieni punainen chili pilkottuna
1 valkosipulin kynsi pilkottuna
n. 400 g kokonaisia katkarapuja kuorittuna
4 kevätsipulin vartta pätkittynä
tuoretta korianteria
1 rkl kalakastiketta
2 limeä, yksi mehuna ja toinen lohkoina
kourallinen paahdettuja cashew-pähkinöitä

Kypsennä nuudelit paketin ohjeen mukaan. Valuta hyvin ja jätä jäähtymään.

Paahda cashew-pähkinät wokissa.

Kuumenna öljy wokissa. Lisää sipuli, inkivääri, valkosipuli ja chili ja kypsennä n. 8 minuttia. Lisää joukkoon katkaravut ja ota pois lämmöltä pian, etteivät ravut sitkisty.

Lisää wokkiin kevätsipuli, korianterin lehdet, limemehu, kalakastike ja valutetut nuudelit. Sekoita ja tarjoile limelohkojen kera. Kalakastiketta voi lisätä valmiiseen ruokaan oman maun mukaan.

1 kommentti:

  1. Oih, tätäkin pitäisi ehtiä tekemään uudestaan pikapuoliin! Täällä on tänään niin keväinen keli, että salaatti maistuisi.

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...