lauantai 3. marraskuuta 2012

Lasagne puolikuivatuista tomaateista



Tomaattisatomme kypsyy edelleen hiljalleen kulmahuoneessa peiton alla. Melkein joka päivä saa poimia uusia kypsyneitä keittiöön. Olen kuivannut uusia satseja uunissa tähän tapaan. Ja itseasiassa olen huomannut, että paremman tuloksen saa, kun jättää tomaatit aika isoiksi ja antaa niiden kuivua parikin tuntia. Olen laittanut isot tomaatit kolmeen osaan ja pienemmät puoliksi. Suolan määrä kannattaa maistaa matkan varrella. Minun makuuni suolaa saa olla aika tavalla.

Viikonloppuna pyöräytin kuivaamistani tomaateista lasagnen. Päätin kokeilla lasagnea ilman tomaattikastiketta, kun kerran täytteenä oli tomaatteja. Kaveriksi tomaateille laitoin mustapapuja sekä pienenpienen määrän edellispäiväistä kaalipataa. Tosin tuo jälkimmäinen ainesosa ei ole ihan välttämätön!

Tämä lasagne kypsyy tosi nopeasti ja on muutenkin aika nopsa valmistaa, jos tomaatit ovat valmiina. Tulos on hiukan toisenlainen, kuin mitä yleensä teen, mutta oikein hyvä. Suola ja pippuri jäivät vähän puolivahingossa pois, mutta tomaatit ovat sen verran suolaisia, että lasagne ei muuta maustetta kaivannut.

Tarvitaan

Lasagnelevyjä (käytin pinaattisellaisia)
1,5 pellillistä kuivattuja tomaatteja
2 tlk mustapapuja
3 pylpyrää mozzarellaa
parmesania

Maitokastike:

iso nokare voita
2-3 rkl jauhoja
vajaa litra maitoa
suolaa
muskottia

Valmista ensin kastike. Sulata voi kattilassa. Sekoita siihen jauhot huolellisesti. Lisää maito vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Jatka sekoittamista, kunnes paksuuntuu, älä anna kiehua. Mausta suolalla ja muskotilla oman maun mukaan.

Lämmitä uuni 200 asteeseen ja kasaa lasagne sillä aikaa. Laita vuuan pohjalle vähän maitokastiketta ja sen päälle kerros lasagnelevyjä. Lado levyjen päälle puolet tomaateista ja pavuista sekä yksi pallero mozzarellaa palasiksi revittynä. Kaada kolmasosa jäljellä olevasta kastikkeesta päälle ja lado pinnalle lasagnelevyt. Lado päälle loput tomaatit ja pavut, toinen pallo mozzarellaa sekä puolet jäljellä olevasta kastikkeesta. Lado lasagnelevyistä kansi ja kaada loppu kastike sen päälle. Ripottele pinnalle viimeinen mozzarellapallo sekä pieni kourallinen raastettua parmesania.

Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Kuola valuu suupielistä näppäimistölle! Hitsit, mulla taitaa olla vähän nälkä. Ja nämä sun ohjeet on niin hyviä. Tein taas sitä omenaihanuutta, kun kävi ystävä kylässä. Tätäkin voisin kokeilla heti huomenna.

    VastaaPoista
  2. Kirjailijatar - Olin kauhean itsetyytyväinen tähän lasagneeni! Suosittelen. Ja tomaattien paahtamiseen olen jäänyt jo ihan koukkuun. Meillä on kerran viikossa pellillinen tomaatteja uunissa, kun haluan laittaa niitä joka paikkaan. Ja ne on herkullisia ihan vaan sellaisenaankin. Välillä käyn niitä jääkaapilla napsimassa...

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...