tiistai 10. maaliskuuta 2015

Karkkivillatakki
Tämä ihana villatakki valmistui jo monta viikkoa sitten, mutta sen kuvaaminen Pikkutyypin yllä on ollut varsin hankalaa. Villatakki on siis ollut kyllä käytössä, mutta sitä ei kuulemma ole saanut kuvata. Yritystä on kyllä ollut.

No, käyhän se vaatteen esittely näinkin. Malli löytyi jälleen kerran kestosuosikkini norjalaisen Picklesin mallistosta. Tällä kertaa tartuin tähän karkkivillatakkiin. Picklesin neulemallien nerokkuus piilee pyöröpuikkojen käytössä. Niissä ei ole erikseen etu- ja takakappaleita, vaan kaikki kudotaan iloisesti yhdessä satsissa ja hihatkin liitetään usein saumattomasti. Se sopii hyvin kaltaiselleni laiskalle saumojen ompelijalle. Tässäkin nerokkaassa villatakissa on vain muutaman piston mittaiset saumat kainaloissa. Ja nekin taisin pistellä umpeen virkkuukoukulla.

Picklesin sivuilla oli tarjolla 3-4v -ohje ilmaiseksi ja tein takin sen mukaan. Lopputulos on juuri passeli n. 98-kokoiselle. Olisi se voinut vähän isompikin olla, koska Pikkutyypillä on kasvupyrähdys meneillään ja takki on ihan valtavan söötti. Toivottavasti se ei jää ihan heti pieneksi.

Takki syntyi kolmepuolikkailla ja nelosen pyöröpuikoilla. Lankana käytin kesällä Tallinnasta ostamaani pehmoista Albin Promotionsin Alpakkaa, jossa on tosi herkulliset värit. Kuvioon nappasin alpakoiden kaveriksi myös muutaman lisävärin jämälankavarastostani.

Takki pisteltiin ylhäältä alaspäin ja kuvio syntyy tosi yksinkertaisesti pelkillä oikeilla silmukoillla ja kutomatta jättämällä. Ohjeessa varoitetaan, että mallitilkun tekeminen ja sen noudattaminen on tosi tärkeää mittasuhteiden toimimiselle ja mulla menikin ensimmäinen yritelmä uusiksi, kun en jaksanut tehdä mallitilkkua. Opinkohan koskaan...

--

Another Pickles knit for little I. I just love their patterns because they are so easy to do and have so few little seams to sow in the end. This time I chose the Candy cardigan which turned out super sweet.

The yarnI is Alpakka by Albin Promotions and I used 3,5mm and 4mm circular needles. They kindly warn you in the pattern instructions to follow the gauge which I strongly advice you to do as well. I was too lazy to do as I was told and ended up making the yoke twice. I may never learn...


2 kommenttia:

  1. Kiva!!! Onko nuo hihansuut siis vähän pussimaiset?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se tosi kiva! Ei ne oikeastaan kauhean pussimaiset ole, mutta ne näyttää siltä, kun tuo yläosan neule on niin tiukkaa johtuen tuosta kuvioneuleesta. Se kyllä tuntuu hieman höltyvän käytössä. Hihoissa on kavennukset ennen hihansuita ja ne asettuu tosi nätisti päällä.

      Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...