lauantai 28. maaliskuuta 2015

Pienen tytön peitto
Muutama viikko sitten syntyi Tampereella eräs pieni tyttö. Sattumalta (jos haluaa uskoa sattumiin) samana päivänä valmistui tämä pikkuinen peitto.

Olen aiemminkin virkannut chevron -raitaa ja todennut, että reikäisessä virkkauksessa on ongelmansa lankoja pääteltäessä. Mutta muuten tämä raitamalli on helppo ja etenee reippaaseen tahtiin.

Tällä kertaa otin ohjenuorakseni tämän pienireikäisen chevron -peiton ja muokkasin ohjetta hieman, jotta sain ihan kokonaan reiätöntä virkkausta. Ohjeen lopussa on mainio silmukkakartta, jota tutkimalla vähänkään kokenyt virkkaaja hahmottaa mallin helposti. Oma muokkaukseni malliin oli se, että korvasin raitojen "huippukohtien" keskellä olevan ketjusilmukan pylväällä, eli virkkasin huipulla kolme pylvästä yhteen ja samaan edellisen kerroksen silmukkaan.

Lopuksi virkkasin peiton aaltoilevat reunat suoriksi. Tähän löytyy netistä ohjeita, mutta sovelsin itse kahden kerroksen aikana kiinteitä, puolipylväitä, pylväitä ja pitkiä pylväitä virkaten reunuksen, joka jatkuu peiton sivuilla kiinteinä silmukoina.

Liila reunus on virkattu kahdella kierroksella: ensimmäisellä pelkkää kiinteää silmukkaa ja toisella aina kolme kiinteää ja kolme ketjusilmukkaa, minkä jälkeen piilosilmukka ensimmäiseen ketjusilmukkaan ja sitten taas kolme kiinteää. Ketjusilmukkalenkistä syntyy hauskat pienet nypyt ja niiden kokoa ja välimatkoja on helppo säädellä ketjusilmukoiden ja niiden väliin tulevien kiinteiden silmukoiden määrää muuttamalla.

Nyt peitto pitäisi sitten vielä saada postiin!

--

A chevron blanket for a brand new girl.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...