lauantai 3. heinäkuuta 2010

Kiinalaista


Olen vältellyt kiinalaista ruokaa huonoista ravintolakokemuksista johtuen jo useampia vuosia ja en ollut kovinkaan innostunut, kun Köpiksestä palattuani jääkaapissani odotti kiinalainen inkivääri-kevätsipuliseos. Mutta pitihän sitä testata ja kuuliaisesti levitin seosta kypsennetyn kanan pintaan ja sekoitin riisin sekaan. Nam, hyvää ja yksintertaista! Seoksen tekijä oli kyllä tainnut ottaa suolausohjeen hieman liian kirjaimellisesti ja inkivääri olisi pitänyt ehkä silputa vähän hienommaksi, mutta hyvää oli joka tapauksessa.

Illan ehdottomaksi suosikiksi nousi kuitenkin tofu ja paksoi makeassa inkiväärikastikkeessa. Tämä resepti pääsi heti suosikkien joukkoon ja tofua ja paksoita on kokattu jo pariinkin otteeseen. Niin ja riisin sekaan olen tietenkin sekoittanut inkivääriä ja kevätsipulia!

3 kommenttia:

  1. Aika reipasta ruuanlaittoa siellä!

    En ole tainnut koskaan laittaa kiinalaista ruokaa. Liian monta huonoa ravintolakokemusta on mullakin vienyt innon kokeilla. Vaikka onhan se ihan valtavan hyvää silloin kun se on hyvää.

    Yritettiin sulle tänään soitella!

    VastaaPoista
  2. Kiitos soitosta! Ruuanlaitto on tosiaan viimeaikoina tuntunut oikein mukavalta. Odotahan kunhan esittelen viikonlopun herkut!!!

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...