keskiviikko 7. heinäkuuta 2010

Omasta tahdosta


Tämä penkki elää omaa elämäänsä. Se sai alkunsa nelisen vuotta sitten ja sen jälkeen olen joka vuosi sitä suurentanut ja lisännytkin siihen jotain kasveja. Mutta pääosin se tekee mitä tykkää.

Tänä vuonna sormustinkukat kukkivat. Kaksivuotiset ovat sellaisia. Viime vuonna haikailin niiden perään. Tänä vuonna niitä tupsahtelee joka puolella.

Unikoita en ole tähän penkkiin kylvänyt pariin vuoteen. Silti niitä tulee. Jostain syystä tänä vuonna toistaiseksi vain liiloja. Mistä ne tietävät, että sopivat väreihin?

9 kommenttia:

 1. Ihana kukkapenkki:) Mun sormustinkukat ovat "kadonneet" täksi kesäksi. Odotan, toivon ja haaveilen että ehkä joskus ne kukkivat taas.
  Kiitos ihanista kuvistasi. Minä ahmin tunnelmaa niistä KIITOS!
  tuksu

  VastaaPoista
 2. Todella kauniita kukkia - ja kuvia. Minulla kukkapenkit on pienoinen murheenkryyni, ne ovat aivan rikkaruohojen valloittamia. Olisi ihanaa jos voisin jättää ne kasvamaan suht omaan tahtiinsa ja tulos olisi noin upea :)

  VastaaPoista
 3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Tuksu - ajattelin tänä vuonna tehdä niin, että kerään siemeniä ja kylvän ne ensi vuonna. Jospa sitten saisin ihastella sormustinkukkia joka vuosi. Vaikka nyt ne ovat kyllä erityisen odotettuja, kun kaksi vuotta saa taas seuraavia odottaa.

  Jutta & Nimma - juuri niin, kuin Nimma sanoi. Penkki piukkaan tavaraa vaan, niin ei tarvitse niin paljon kitkeä.

  Ei kannata noudattaa istutusväliohjeita. Onhan se totta, että kasvit kasvaa ja täyttää penkin, mutta sitä odotellessa rikkaruohot rehottaa ja valtaa tilaa. Ja jos ajan kuluessa tulee ahdasta, voi kasveja aina jakaa ja siirtää uusiin paikkoihin.

  Suosittelen akileijoja, yksivuotisia unikoita ja sormustinkukkaa. Ne tuntuvat pitävän pintansa, vaikka vähän rikkaruohot uhittelisivat.

  VastaaPoista
 7. No minä olenkin ihmetellyt niitä istutsvälejä, kun sitten taas telkkarissa aina puutarhaharrastajat sanovat että istuttavat mahdollisimman tiheään.

  Meillä rehottaa vuohenputki koko penkissä ja kun sitä olen kitkenyt, joku toinen samantyyppinen ja vuohenkello (?) yrittävät vallata penkin. Mutta en halua kaivaa kaikkia multia ylöskään, kun on paljon ihaniakin kukkia. Niin kuin unikot ja akileijat. Mutta tuo sormustinkukka oli uusi, kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 8. Sormustinkukat ovat niin kauniita. Niitä ei ole koskaan ollut meidän pihalla. Muutenkin piha on pahuuden vallassa. Mutta että kukkia vaan tulee ja tulee, vau!

  VastaaPoista
 9. Jutta - rehottavista rikkaruohoista pitäisi jotenkin vaan oppia nauttimaan, kun niistä on niin kauhean hankala päästä eroon. Kannattaa leikata kukinnot pois ennen, kuin ne ehtivät siementää, niin ehkä pysyvät aisoissa.

  Kirjailijatar - sormustinkukka on todella helppo. Omani ovat lähtöisin muutama vuosi sitten kirpparilta eräältä rouvalta ostamistani taimista.

  Kun ne kerran kukkivat, niin hoitavat kyllä siementämisen ihan itsekseen. Ja sopivat just sellaisiin pahuutensa vallassa oleviin paikkoihin... ;)

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...