perjantai 8. huhtikuuta 2011

Kahdenlaisia kalapihvejä

Kalapihvejä thaimaalaisittain ja vähän kotoisempana versiona. Ihania kuumana suoraan pannulta tai kylmänä ruisleivän välissä salaatin kanssa.

Keitin kattilallisen perunoita ja kypsensin noin 600 gr kalaa maidossa keittämällä (meillä oli lohta, savukoljaa ja turskaa). Survoin perunat ja lisäsin sekaan hienonnetun kalan, kaksi pientä munaa sekä suolaa ja pippuria. Seuraavaksi jaoin muusin kahteen osaan ja jatkoin maustamista.

Thai-kalapihveihin lisäsin vähän kalojen keitinlientä, hienonnettua tuoretta chiliä ja korianteria, taitepapuja, sitruunaruohoa, limettimehua ja lorauksen kalakastiketta.

Perinteisempiin kalapihveihin laitoin ruokalusikallisen majoneesia, pilkottua puna- ja kevätsipulia, persiljaa, suolakurkkua ja sitruunamehua.

Lopuksi pyörittelin pihvit jauhoissa, kanamunassa ja leivämuruissa ja paistoin pannulla.

Hyviä!

3 kommenttia:

  1. Vau, kuulostaa mainiolta! Tuo kalan maidossa keittäminen erityisesti.

    Toivottavasti pääsen pian kalakaupoille ja tätä testaamaan.

    VastaaPoista
  2. Tiedä vaikka tehtäisiin jo ensi viikolla!

    VastaaPoista
  3. Juu, sopii! Mulla onkin syömiset olleet vähän heikoilla viime päivinä.

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...