torstai 28. huhtikuuta 2011

Vihanneshöystö



Syöminen meinaa tätä nykyä unohtua ihan kokonaan.

Tämä kuuluu sarjaan helppoa ja hyvää siitä, mitä kaapista löytyy. Sellaisia ruokia olen harrastanut viime päivinä, kun tunnit vain tuntuvat katoavan jonnekin.

Olen oppinut tämän äidiltä. Tästä on helppo tehdä erilaisia muunnelmia sen mukaan, mitä jääkaapin kätköistä paljastuu.

Tällä kertaa höystöön meni seuraavaa:

voita
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
pieni pala inkivääriä
ripaus chiliä
3 porkkanaa
puolikas munakoiso
puolikas kesäkurpitsa
1 iso herkkusieni
suolaa
pippuria
hunajaa
fetaa

Pilko sipulit ja inkivääri ja kuullota ne voissa. Raasta porkkanat ja lisää pannuun. Kuullota raastetta muutama minuutti. Pilko munakoiso, kesäkurpitsa ja herkkusieni. Lisää pannuun. Hauduta kannen alla, kunnes vihannekset ovat kypsiä. Mausta suolalla, pippurilla ja hunajalla. Murenna pinnalle fetaa (tai vuohenjuustoa tai mozzarellaa).

4 kommenttia:

  1. Sinä siis todella ehdit tehdä ruokaa? Aika ihme, minusta tuntuu, etten tuohon aikaan ehtinyt. Tai ehkä ehdinkin, en vain muista.

    VastaaPoista
  2. Joo, noin kerran päivässä ehdin syödä kunnolla. Mutta eilen ja tänään olen ehtinyt savitöihin, mikä ylitti kaikki odotukset!

    VastaaPoista
  3. Oho! Savitöihin, se on jo ihan huippua. Sinulla taitaa pysyä pää kasassa, kun saat välillä upottaa kädet saveen :)

    VastaaPoista
  4. Niinpä - viikoittainen saviterapiasessio tekee terää!

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...