Löysin keittiön pöydälle kasaantuneesta pinosta Hesarista repäisemäni sivun, jossa ylistetään porkkanan ja korianterin liittoa. Jutussa olleet kikherne-porkkanapihvit tuli testattua jo aiemmin. Nyt oli vuorossa tulinen porkkana-vuohenjuustosalaatti.
Aivan loistavaa, mistä kertonee se, että nuolimme lautaset aterian lopuksi.
Hesarin mukaan tämä satsi riittää 2-4 annokseen. Meillä se riitti pieneksi salaatiksi kahdelle. Sopisi myös lisäkkeeksi vaikka kalan kanssa.
Tarvikkeemme ovat:
6 keskikokoista porkkanaa
3 rkl öljyä
1/2 chiliä
1 1/2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
1 rkl hunajaa
1 tl juustokuminaa
1/2 tl suolaa
100 g vuohenjuustoa
1/2 ruukkua korianteria silputtuna
2 rkl paahdettuja auringonkukansiemeniä
Ja näin tehdään:
Kuori ja viipaloi porkkanat vajaan puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Poista chilistä siemenet ja pilko.
Paista porkkanoita ja chiliä hetki öljyssä. Lisää joukkoon inkivääri, hunaja, juustokumina ja suola. Paista, kunnes porkkanapalat ovat kypsyneet, mutta jätä ne kuitenkin jonkinverran rapsakoiksi. Alkuperäisessä ohjeessa porkkanat jäähdytetään, mutta me halusimme lämpimän salaatin, joten kippasimme porkkanat lautasille suoraan pannusta.
Revi vuohenjuusto pieniksi palasiksi porkkanaseoksen päälle. Lisää pinnalle silputtu korianteri ja paahdetut auringonkukansiemenet.
Nam! Kuulostaa herkulliselta!!! Tätä pitää testata pian!
VastaaPoistaKuuluu sarjaan helppoa, nopeaa ja herkullista!
VastaaPoista