Torilla oli muhkeita kukkakaaleja ja parsakaaleja. Usein niistä syntyisi keitto, mutta teki mieli jotain muuta. Tykkään tehdä pataruokia, koska ne voi jättää itsekseen porisemaan sillä aikaa, kun touhuaa. Tomaatti-kaalipata syntyi näin:
1 pieni kukkakaali
1 parsakaali
2 valkosipulin kynttä
1 purjo
2 tölkkiä tomaattimurskaa
1 purkki mustapapuja
1/2 pakettia voimakasta Koskenlaskijaa
tuoretta oreganoa
tuoretta basilikaa
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
sokeria
Pilko kaalit, valkosipuli ja purjo. Kuumenna oliiviöljy padassa ja kuullota siinä valkosipuli. Lisää kaalit ja purjo ja kuullota hetki. Lisää tomaattimurska ja mausta suolalla, mustapippurilla ja sokerilla maun mukaan. Lisää pavut ja oregano. Anna hautua, kunnes kaalit ovat kypsiä, mutta kuitenkin vielä hieman rapsakoita. Lisää Koskenlaskija ja basilika. Tarkista maku ja tarjoile.
Muistin taas: tänne ei pidä tulla, jos on nälkäinen! Nyt on pakko kaapia jotain suuhun jääkaapista :)
VastaaPoistaHihii, pitääkin tulla hyvissä ajoin ennen kuin on nälkä, että ehtii kaupan kautta kotiin!
VastaaPoista