Syksyn ehdoton suosikkiresepti. Tomaattinen kapris-oliivikastike antaa makua miedommallekin kalalle ja kesäkurpitsasalaatti on kaikessa yksinkertaisuudessaan aivan loistava. Mahtava yhdistelmä!
Kalaa kapris-oliivi tomaattikastikeessa
4 kalafileetä (noin 800 gr kalaa)
1 sitruunan mehu
5 rkl oliiviöljyä
2 hienonnettua valkosipulin kynttä
1 rkl kapriksia
4 sardellia
2 dl valkoviiniä
200 gr kirsikkatomaatteja (halkaistuna, ilman siemeniä)
150 gr oliiveja (ilman kiviä)
kourallinen silputtua persiljaa
hyppysellinen oreganoa
Mustapippuria ja suolaa
Marinoi kalafileitä sitruunamehussa puolisen tuntia ja kuumenna uuni 200 asteeseen. Kypsennä valkosipulia, kapriksia ja sardellifileitä oliiviöljyssä paistinpannulla viitisen minuuttia ja lisää puolet valkoviinistä. Viinin haihduttua lisää tomaatit, pilkotut oliivit ja vähän pippuria ja suolaa. Jatka kypsentämistä kymmenen minuuttia. Lisää persilja, oregano ja loppu valkkari ja sekoita hyvin. Aseta kalafileet kastikkeeseen (nahkapuoli ylöspäin) ja peitä pannu foliolla. Jatka kypsentämistä uunissa kalasta riippuen noin 20-30 minuuttia ja poista folio puolivälissä kypsennysaikaa.
Kesäkurpitsasalaatti
reilu desi oliiviöljyä
4 rkl balsamiviinietikkaa
3 kokonaista valkosipulin kynttä vähän murskattuna
kourallinen tuoretta minttua silputtuna
4 pientä kesäkurpitsaa
2-3 kourallista rukolaa
Sekoita oliiviöljy ja balsamiviinietikka ja lisää valkosipulin kynnet. Viipaloi kesäkurpitsat kuorimapuukolla pitkittäin ohuiksi suikaleiksi ja lisää öljyseokseen. Sekoita hyvin ja anna marinoitua ainakin kymmenen minuuttia. Kun kala on kypsää lisää rukola salaattiin ja tarjoile.
Tässä vielä linkki alkuperäiseen reseptiin, josta tämä ohje on mukailtu.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti