tiistai 25. lokakuuta 2011

Lokakuu kukkii vielä

Puutarhassa on vielä muutamia kukkia jäljellä. Astrantia major, Salvia officinalis, Solidago Canadiensis, Melissa officinalis . Tuttavallisemmin tähtiputkea, salviaa, tarhapiiskua ja sitruunamelissaa. On siellä yksi tertullinen neilikkaruusuakin, mutta sen jätin rauhaan.

Minulle jäävät jostain syystä latinalaiset nimet mieleen. Lieneeköhän samaa syy, jonka vuoksi muistan myös turhien julkkisten nimet. Niin monen, että välillä hävettää ja teeskentelen, etten muista, vaikka nimi tulee mieleen salamana.

Yritin tehdä oikein fiinin kimpun. Aika pian muistin, että se on sellainen taito, johon en vaan yllä. Miten jotkut osaa niin kovin helponnäköisesti pyöräyttää kukat hienoon ojennukseen? Mulla menee hermot ja se ei oikein sovi kukkien kanssa. Onneksi olen tällaisten villien kimppujen ystävä. Tässä tuli bonuksena ihana tuoksu!

8 kommenttia:

 1. Hienoltahan tuo kimppu näyttää! Ottaisin mielelläni omaan kotiinikin! Uskomatonta, että kukat ovat vielä hengissä lokakuun lopussa. Sitkeitä kavereita!

  Mulle ei tunnu jäävän enää nimet mieleen ollenkaan. Ja julkkiksiakaan en tahdo tunnistaa. Taidan ostaa juorulehden lomalukemiseksi : )

  VastaaPoista
 2. Vau! Sinä olet samanlainen kuin vanha rouva, joka aikoinaan myi talonsa meille. Hän muisti kaikkien kukkien latinankieliset nimet ja minusta se oli ihan ihmeellistä.

  Hahaa, ensi kerralla testaankin tuon julkkisjutun :)

  VastaaPoista
 3. Liisa - Nuo loppukesän perennat on ihan parhaita. Kukkivat lumen tuloon asti ja kestävät maljakossakin tosi hyvin.

  Ehkä sun on aika sivistää itseäsi juorulehdellä loman kunniaksi!

  Kirjailijatar - En nyt ihan vielä taida kaikkia muistaa, mutta siihen suuntaan olen matkalla.

  Huu, ehkä ei olisi pitänyt paljastaa tuota julkkisjuttua...

  VastaaPoista
 4. Mä taistelin ihan saman haasteen kanssa sunnuntaina. Ostin kukkamarketilta ison nipun kukkia (lilja oli ainoa jonka tunnistin eli ihan yhtä taitava en ole kanssasin noiden nimien suhteen :) ) ja sitten yritin niitä laittaa omakätisesti nippuun. Tuli kimppu kyllä ja kukat on aina ihania, mutta niin erilainen kuin alunalkojaan ajattelin. - Veera

  VastaaPoista
 5. These are beautiful pictures! well done. (byw forum) - kg

  VastaaPoista
 6. Veera - Tutulta kuulostaa. Mielessäni saan kyllä tosi hienon kimpun tehtyä, mutta jotenkin se hienous ei sitten siirry sieltää pään sisältä ulos. Onneksi kukat on aina kauniita kuitenkin!

  Kerry - Thank you!

  And thanks for being so active in BYW. I hope I'll be able to find time to contribute a little bit more frequently in the remaining days.

  VastaaPoista
 7. Your photos are beautiful and I love the colors of the flowers you chose to work with! Amazing!!!

  VastaaPoista
 8. Leslie - Thank you!

  The flowers kind of chose themselves as nothing else was in bloom. But they do reflect the colours in my garden in general as well as the colours that I like myself.

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...