keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Saksanpähkinä-sinihomejuustopasta





Olen kärsinyt jo jonkin aikaa ruokakriisistä. En kerta kaikkiaan keksi, mitä haluaisin syödä. En, vaikka ruuanlaitto on ihanaa ja olen mielestäni ollut ihan kekseliäs ruuanlaittaja. Jokin aika sitten päätin, että heti kun aikaa on, nappaan hyllystä yhden monista pitkään lukemattomina seisseistä keittokirjoistani ja valitsen ohjeen, jota en ole ennen kokeillut ja marssin kauppaan.

Tartuin Donna Hayn Food Fastiin, kun tiesin, että aika on kumminkin taas kortilla. Menin kauppaan kahden ohjeen kanssa ja ostin ainekset siihen, kumpaan oli paremman näköisiä aineksia saatavilla.

Syntyi saksanpähkinä-sinihomejuustopasta, jota muokkasin hieman raikkaammaksi lisäämällä alkuperäiseen ohjeeseen päärynää ja kotoa löytyneen puolikkaan avokadon. Tämä toimii kyllä mainiosti ilman sitä avokadoakin. Homejuustona kokeilin sekä Auraa että luomu-gorgonzolaa. Yllätyksekseni Aura toimi tässä erinomaisesti.

En ole mikään saksanpähkinöiden suuri ystävä, mutta pannulla pyöräyttäminen teki niistä paljon vähemmän kitkeriä, joten ne saattavat esiintyä meidän keittiössä useamminkin. Alkuperäisessä ohjeessa käytetyn siiderietikan korvasin paremman puutteessa omenaviinietikalla.

Ja jos katsot kuvia tarkkaan, voit nähdä pienen rucola-rosvon itse teossa.

Kahdelle tarvitaan

n. 250 g pastaa (käytin täysjyvä tagliatellea)
n. 100 g sinihomejuustoa viipaloituna
rucolaa
1 päärynä pilkottuna
(avokadoa)
iso kourallinen saksanpähkinöitä
voita
omenaviinietikkaa
pippuria
(suolaa)

Keitä pasta runsaassa vedessä. Pilko päärynä, viipaloi sinihomejuusto ja huuhtele rucola. Sulata pannulla voi ja lämmitä pähkinöitä pannulla pari minuuttia tai kunnes alkavat tuoksua. Lorauta pannuun reilu ruokalusikallinen omenaviinietikkaa, kun pasta on kypsynyt. Jos etikan lorauttaa liian aikaisin, se ehtii haihtua. Tarkoitus olisi siis, että etikkaa jää saksanpähkinöiden kanssa pastan pinnalle kaadettavaksi. Jos etikka ehtii haihtua, ei hätää, voit aina lorauttaa hieman lisää pannulle.

Annostele valutettu pasta lautasille ja kasaa sen päälle päärynä, (avokado) ja juustoviipaleet. Kaada päälle pähkinät ja etikkaliemi. Rouhaise pinnalle mustapippuria. Mausta suolalla tarpeen mukaan.

3 kommenttia:

  1. Nam, näyttää oikein hyvältä! Tuostahan voisi jättää pasta kokonaan poiskin ja syödä ihan salaattinakin. Rucola-rosvo vaikuttaa vaaralliselta : )

    VastaaPoista
  2. On kyllä kivan näköinen ja herkullisen kuulloinen. Jouluksi oli toiveena perheeltä hyviä salaatteja. Kaapistani löytyy kuorittuja saksanpähkinöitä plus päärynää. Näköjään tuli täsmävinkki meidän ruokakaapille. :)
    Mietin joskus ihan samaa, että miten saisi sen kitkeryyden pähkinöistä pois...

    Mulla on muuten ollut havaittavissa aivan samanlaisia oireita ruuan suhteen. Tein aivan saman tempun keittokirjan kanssa ja toimi yllättävän hyvin minullakin.

    Mukavaa joulua ja kiitos ihanasta reseptivinkistä taas kerran!

    VastaaPoista
  3. Liisa - Rucola-rosvolla on kovin pitkät kynnet! ;)

    Minna - Olipas hyvä sattuma noiden ruoka-aineiden kanssa. Toivottavasti maistuu!

    En tiedä miksi se ruuanlaitto on ollut niin vaivalloista viime aikoina. Toivottavasti pääsen pian sen yli.

    Oikein hyvää alkanutta vuotta!

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...