Intialaisesta riisivanukkaasta innostuneena kokeilin tällä kertaa meksikolaista, limetin- ja sitruunankuorella maustettua riisipuuroa kanelisen ja rusinaisen kinuskikastikkeen kanssa. Ihanan jouluista ja maistui niin jälkkäriksi kuin aamiaiseksikin!
Puuro:
200 gr puuroriisiä
1 sitruunan kuori
1 limetin kuori
1 l täysmaitoa
100 gr sokeria
Kinuskikastike:
kourallinen rusinoita
1 kanelitanko
100 gr muscavadosokeria
3 rkl kermaa
Kiehauta riisi ja hienonnetut limetin- ja sitruunankuoret puolessa litrassa vettä ja anna hautua kannen alla noin 15 minuttia, kunnes vettä ei juurikaan ole enää jäljellä. Lisää maito ja sokeri ja jatka hauduttamista aina välillä sekoittaen vielä noin 25 minuuttia kunnes riisi on kypsää.
Sulata sokeri desissä vettä ja lisää kanelitanko ja rusinat. Anna kiehua noin minuutin verran ja lisää kerma.
Tarjoile huoneenlämpöisenä.
Alkuperäinen resepti on BBC:n Good Food sivustolta.
Oi oi oi! Mä olen vielä sen intialaisen huumassa ja suunnitellut sitä keittäväni pian. Mutta tämä kuulostaa ja näyttää vähintäänkin yhtä hyvältä.
VastaaPoistaVoi olla, että meillä syödään riisipuurovariaatiota hyvinkin pitkään!
Joo, luulen, että vuosi tulee vaihtumaan riisipuuron merkeissä : )
VastaaPoistaJa ihan tavallisia rusinoitakin?
VastaaPoista