keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Pikkutyypin tähtikaarrokepaita

 
 
 
Pikkutyypin kaarrokevillapaita syntyi Picklesin liivin ohjeella. Lisäsin hihat käyttäen apunani Oslo-anorakin hihojen silmukkamäärää. Lankana käytin 7-veljestä ja puikkoina muistaakseni nelosia.

Ohjeen koko on 2-vuotiaalle, mutta ehkä johtuen langasta tai sitten siitä, että Pikkutyyppi tosiaan on pikkuinen, saa villapaita odottaa käyttöönottoa vielä jonkin aikaa.

Tuota kaarrokkeen kuviota tehdessä meinasivat ensin sormet krampata, mutta kun opin tekniikan, innostuin niin kovasti, että nyt työn alla on huivi samalla tähtikuviolla. Kuvio syntyy, kun ainaoikein kerroksen jälkeen kudotaan *yksi oikein, sitten 3 nurin yhteen ilman, että silmukoita pudotetaan puikolta. Sitten tehdään langankierto ja samat 3 silmukkaa kudotaan uudelleen nurin yhteen*.

--

A jumper for Little I. I added sleeves to this vest by Pickles. It turned out a bit big for her but we're happy to wait!

3 kommenttia:

 1. Tuo tähtikuvio on kyllä kiva! Pitää yrittää keksiä projekti mihin sitä voisi soveltaa! Miltäköhän se näyttäisi vaikka pipossa? Ja eiköhän se pikkutyyppikin siitä kasva : )

  VastaaPoista
 2. Pikkutyyppi saa olla onnellinen, kun omistaa noin kätevän äidin, jolla on noin hyvä värisilmä.

  VastaaPoista
 3. Liisa - Kaipa tuo tähtikuvio voisi toimia pipossakin. Mulla on jo meilkein valmiina tähtikolmiohuivi pikkutyypille.

  Kirjailijatar - Toivottavasti ymmärtää olla onnellinen! ;) Tiedän kyllä sellaisiakin lapsia, jotka olisivat olleet oikein onnellisia, jos äitinsä lakkaisi kutomasta heille...

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...