tiistai 18. kesäkuuta 2013

Puutarhajätekomposti

 
 
 
 
Hiljalleen hyvää tulee. Alan vähitellen ymmärtää kärsivällisyyden etuja.

Puutarhajätekomposti on ollut ajatuksissa jo monta vuotta. Tähän asti puutarhajätteet on vaan kasattu pihan perälle erinäisiin kasoihin, joista sitä on hyödynnetty aika vajavaisesti. Nyt tähän tulee muutos!

Joni ja isä ovat ahkeroineet kompostin parissa jo muutaman tovin. Isä oli jo iskenyt pystytolpat siihen, mihin viikko sitten ilmoitin kompostin tulevan. Viikon aikana oli mieli muuttunut ja tolpat kaivettiinkin ylös ja iskettiin uuteen paikkaan. Yksi keskitolpista sattui tietenkin kiveen. Onneksi Joni oli lannistumaton. Kivi saatiin kuin saatiinkin halki ja palat kaivettua ylös.

Komposti rakennetaan niin, että se on kokonaan purettavissa ja laitoja voi madaltaa tai korottaa tarpeen mukaan. Inspiraation saimme vuosia sitten Lontoossa Chelsea Physics Gardenissa olevista komposteista. Se on muuten todella viehättävä kaupunkipuutarha, johon kannattaa ehdottomasti piipahtaa, jos siellä suunnalla liikkuu.

Kompostin puuosat tervataan. Olen aivan rakastunut hienoon tervan tuoksuun, joka meillä nyt leijailee puutarhassa.

--

My new garden waste compost is being built. We were inspired by composts we saw at Chelsea Physics Garden in London.

We're tarring the wooden bits. I love that smell!

2 kommenttia:

  1. Niin pitäisi meillekin. Nyt ne on kyllä kasallaan yhdessä, mutta se on kaameaa vihreää aitaverkkoa. Kompostimulta on siitä huolimatta ollut ahkerassa käytössä. :)

    VastaaPoista
  2. Minna - Toivottavasti meidänkin kompostimulta tulee nyt tehokkaammin hyötykäyttöön. Meillä alkaa nälkä kasvaa syödessä. Miesväki on jo vähän sitä mieltä, että eihän tuo komposti vielä riitä mihinkään...

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...