perjantai 21. kesäkuuta 2013

Puutarhajätekomposti, osa 2

 
 
 
 
Tervaa on sudittu ahkerasti ja puutarhajätekomposti alkaa olla valmis. Pohjalle ladottiin ranteen paksuisia koivunrankoja. Niiden päälle aseteltiin raudoitusverkkoa. Näiden tarkoitus on varmistaa, että kompostissa kiertää ilma.

Sillä aikaa, kun isä suti lautoihin tervaa, aloin innoissani jo täyttää kompostin toista puolta. Pohjalle oksia ja puuvajan lattialta haravoitua puukariketta, sen päälle vanhaa kompostia ja tuoreita rikkaruohoja ja puutarhasta leikattuja kuivia oksia. Sitten kerron poninkakkaa ja taas vähän vihreää. Pinnalle toin vielä kerroksen multaa, jonka päälle istutin pari kurpitsan tainta, joilla on toivottavasti lokoisat oltavat kompostin lämmössä.

Ihanaa ja mullantuoksuista juhannusta teille kaikille!

--

My garden waste compost is coming along nicely. The other half is all tarred up and I filled it with bark, old compost, pony poo and other goodies.

Wishin you all a groovy Midsummer!

2 kommenttia:

  1. Sehän on oikein tyylikäs pihan koristus suorastaan! Joko olet keksinyt mihin muuhun tervaa voisi käyttää, sillä se tuoksu on kyllä aivan mahtava?

    VastaaPoista
  2. Liisa - Komposti on tosiaan aika komea ilmestys! Komposti ehkä pitäisi tervata joka kevät, mutta muutakin tervauskohteita olisi tosiaan hyvä keksiä, että saataisiin tuota hajua leijailemaan pihalle lisää.

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...