maanantai 7. joulukuuta 2015

Pönttöuuni paikoillaan


Pönttöuunimuurari saapui perjantaiaamuna nyt on pönttöuuni pystyssä kulmahuoneessa. Muurausta varten huone pölysuojattiin ja lattia peitettiin muovin lisäksi pahvilevyillä. Kunnon suojaukset helpottavat siivousta valtavasti. Lattiaankin kannattaa laittaa muovi, koska se estää hienonhienon sementtipölyn laskeutumista lattianrakoihin, mistä se hiljalleen pölisee huoneilmaan.Viikonloppuna oli päivälläkin niin pimeää, että tämän laadukkaampaa kuvaa pönttöuunista ei nyt ole tarjolla. Mutta muutos huoneessa on valtava. Vanha valkoinen takka oli tosi iso ja hallitsi huonetta. Pönttöuuni seisoo entiseen verrattuna nurkassa kovin kainona ja solakkana. Toki tilan tuntua lisää se, ettemme kantaneet vielä sohvaa ja muita kalusteita takaisin paikoilleen vaan päätimme fiilistellä tilalla vielä vähän aikaa.

Olen oikein tyytyväinen pönttöuunin väriin ja ulkonäköön. Harmillisesti pari niistä naarmuista, joista yritin uunin toimittaneelle Pohjanmaan tiilirakenteelle reklamoida, on ihan uunin etuosassa juuri silmän korkeudella. Firmasta ei koskaan sähköpostiini vastattu ja puhelimessa asiaa luvattiin selvittää, mutta he eivät koskaan palanneet asiaan. Tämä on sinänsä merkillistä, että saimme heiltä nimenomaan ohjeen tarkastaa uunin peltiosat niiden saavuttua virheiden tai vaurioiden varalta.

Nyt pitäisi päättää mitä tehdään uunin edustan betonilaatalle. Uunin mukana tuli sen eteen asennettava peltilevy, mutta koska uuni saa nyt kuivua rauhassa jonkin aikaa, emme kiirehdi sen asentamista.

Muutama vuosi sitten kulmahuoneessa näytti vielä tältä. Huhhuh.

--

The fireplace is now in place. It makes a huge difference in this room. The old white fireplace was massive and really dominated the space. It makes the new green fireplace look like a skinny little thing.

We had a dark and stormy weekend and it was impossible to get good shots in this room. But just to remind you, a few years ago this room looked like this.

2 kommenttia:

  1. Onpa se kaunis!!! Ja ihanan värinenkin vielä! Kyllä tuo huone tuosta viimeinkin valmistuu. Nuo pariovet kyllä kaipaisivat vähän väriä pintaansa myöskin ; )

    VastaaPoista
  2. Kyllä siitä tuli nätti. Joni tosin on nyt jostain syystä sitä mieltä, että tuo huone on liian väritön. Sinänsä hauskaa, kun siinä on kuitenkin keltaista seinää ja vihreä takka.

    Nuo pariovet tosiaan olisivat kivemmat maalattuina. Tuo meidän isän makuuhuone niiden takana pitäisi myös rempata, sinne on tapetitkin ostettu jo pari vuotta sitten.

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...