keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Pönttöuunin luukut
Kulmahuoneen pönttöuuni tilattiin Pohjanmaan tiilirakenteelta ja sen mukana tulivat modernit lasiluukut, jotka eivät mielestäni sovi siihen lainkaan. Sitten vielä kävi niin, että väärinkäsityksen vuoksi tilasimme alunperin yksiovisen luukun, jonka vaihdoimme tilausvahvistuksen saatuamme kaksioviseen malliin. Tai niin kuvittelin. Firmassa ei kuitenkaan ilmeisesti juurikaan lueta sähköposteja, koska tähänkään meiliin ei koskaan vastattu ja uunin mukana tuli sitten se alunperin puhelimitse tilattu yksiovinen luukku. Yritin reklamoida asiasta sekä puhelimitse että sähköpostitse ilman menestystä ja päätin lopulta hoitaa asian itse.

Meillä oli kotona hieman näkemyseroja luukkujen suhteen. Minä halusin ehdottomasti messinkiset umpiluukut. Miesväki sen sijaan oli lasiluukkujen kannalla, koska heidän mielestään olisi mukava fiilistellä takkatulta ja antaa sen valaista huonetta.

Löysin Liedosta takkaluukkuja valmistavan Tapani Puosi Oy:n ja ajoin heille paikan päälle tutustumaan tarjontaan. Myymälässä oli esillä pari erilaista versiota umpiluukkumallista ja koska luukut valmistetaan omassa verstaassa, oli niihin mahdollista tehdä pieniä muutoksia.

Kävi ilmi, että sama firma valmistaa pönttöuunin mukana tulevat luukut, joten heillä oli valmiina oikean kokoinen runko tarvitsemilleni luukuille. Halusin luukuista mahdollisimman eleettömät,joten kaikki yksityiskohdat salpaa lukuunottamatta jätettiin pois. Uudet luukut valmistuivat muutamassa päivässä.

Nämä luukut ovat myös mainio kompromissi. Messinkisten umpiluukkujen takana on nimittäin lasiluukku ja takkaa voi polttaa luukut auki.

Jälkiviisaana olisin malttanut vähän ja selvittänyt olisiko luukut voinut valmistaa niin, että tuo luukkuja ympäröivä kehys olisi jäänyt pois näkyvistä. Mutta toimiise näinkin.

--

This fireplace was a package we bought and it came with glass doors which I did not like at all. The company also sent us the wrong doors and did not reply to any of my emails nor return calls.

Fortunately I found a local maker for solid brass doors. And coincidently it turned out that they also made the doors that came with the fireplace. Since they new the size and shape of the doors I needed, it was easy to order the doors that I wanted. The new doors were ready in a couple of days. Great service!

If I were to order the doors now, I would find out whether they could be made without the frame that you can see outside the doors. But I'm still pretty happy.

2 kommenttia:

  1. Mä olen samaa mieltä että pönttikseen kuuluu umpinaiset luukut. Se on sitten avotakka tai nuotio missä voi fiilistellä tulta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En osaisi edes kuvitella tuohon takkaan nyt niitä alkuperäisiä lasiovia. Mutta iltahämärällä on kyllä ihan kiva jättää nuo luukut auki ja katsella tulta niiden takana olevan lasioven läpi.

      Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...