perjantai 4. joulukuuta 2015

Pönttöuunin palasia
Kulmahuoneen valkoisen takan korvaa vihreä pönttöuuni. Koska pähkäilimme sopivaa takkamallia jonkin aikaa ja syksy alkoi painaa päälle, päädyimme ulkonäöltään perinteiseen valmistakkaan.

Toimittajaksi valikoitui Pohjanmaan Tiilirakenne, koska halusimme kotimaisen toimittajan ja tulisijan valmiiksi ennen mahdollisia kovia pakkasia. Lisäksi tietty tykkäsin heidän uuninsa mallista. Valitsin väriksi vakiovärin vanha vihreä. Saatavilla on kaikki RAL-värikartan värit ja tutkailin erilaisia vihreitä, mutta päädyin firman tarjoamaan "valmiiseen" vihreään.

Pönttöuunin osat saapuivat pihaan rahtina ja väri näyttää tosi hyvältä. Metalliosissa on yksi iso kolhu, joka muurarin mukaan jää piiloon. Tämän lisäksi pieniä naarmuja on siellä täällä ja maalin alla on ollut jotain roskaa, mikä näkyy maalipinnassa pienenä röpelönä paikoitellen. Otin näihin liittyen yhteyttä toimittajaan, mutta heillä ei ihan hirveästi taideta panostaa asiakaspalveluun, sillä sähköpostiini ei ole vastattu ollenkaan ja kun soitin perään, lupasivat palata asiaan, mutta luvattua soittoa ei ole kuulunut. Eivät ne naarmut tietenkään uunin käyttöä haittaa ja varmasti maaliin tulee naarmuja ja kolhuja meilläkin, mutta olisihan se tietty kiva, että uusi uuni olisi edes hetken ihan priimassa kunnossa.

Mutta näillä mennään, sillä me tarvitsemme toimivan lämmönlähteen ja muurari saapuu tänään.

--

The white fireplace will be replaced by a traditional green stove from Pohjanmaan Tiilirakenne. We're expecting the mason today!

5 kommenttia:

 1. Voi ei, ei mun mielestä pönttiksen nyt valmiiksi kuuluisi kolhuinen ja naarmuinen olla! Me pohdittiin Pohjanmaan tiilirakenteen ja Tupauunien välillä, ja päädyttiin Tupauuniin kun oli edullisempi ja pienempi firma. Vaikka kommervenkkejä meillekin tuli matkan varrella, niin pönttis on kyllä vimpan päälle hyvä, ja RAL6019 värinä oikein passeli, vaikka onkin vaaleampi kuin tuo "vanha vihreä" jota ei siis ralliväreissä saa. Vuoden verran ollaan sen kanssa tuossa elelty, eikä oo kyllä naarmuakaan tullut, toivottavasti saatte asiallisen korvauksen teidän pönttiksen naarmuttamisesta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne naarmut on kyllä harmillisia, mutta niiden kanssa on nyt vaan elettävä. Pohjanmaan tiilirakenteen kanssa ei nimittäin neuvotella. En tiedä lieneekö pohjalainen luonto vai mikä, mutta he eivät vastanneet palautteeseen tai reklamaatioon millään tavalla. Puhelimessa lupasivat selvittää asiaa, mutta eivät koskaan soittaneet takaisin. Sähköposteihin he eivät vastaa lainkaan. Laskun kyllä laittoivat tulemaan hyvin nopeasti.

   Tuo vanha vihreä on RAL6021, eli lienee hyvin lähellä samaa kuin teillä.

   Poista
 2. Heh, no niin tietty. Me ei saatu Loimaan Rautiasta rallivärikarttaa lainaan kotiin, jotta oltais voitu mallata värejä paikan päällä, joten oltiin ihan iPadin ja Tikkurilan sivujen varassa. Tuo 6021 näyttää tunkkaisen harmaalta näytöllä, joten ei haluttu sitä, ja otettiin tuo vaaleampi. Sun kuvissa se on taas paljon paremman värinen, sellainen kuin kuuluukin. Mies olis varmaan tykännyt enemmän tuosta vanhasta vihreästä, mut on se tuon vaaleammankin kanssa pystynyt elämään vaikka on hiukan "trendikkäämpi". Kunhan nyt ei kyllästytä tuohon väriin ni kaikki on hyvin. Instasta löytyy pari kuvaa mun nimimerkillä, jos haluat kurkata minkälainen meille tuli.

  Aika huonoa asiakaspalvelua Tiilirakenteella, raha kelpaa muttei välitetä oman työn laadusta. Ei ne naarmut varmaan kauaa ota silmään, mutta ymmärrän harmistuksen. Ja voihan sen sitten joskus tulevaisuudessa maalata jos tulee tarvetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loimaan Rautia on meillekin tuttu kauppa ja siellä ei ehkä ihan aina tuo maalipuoli pelaa niin hyvin kuin voisi. Mä kävin kurkkaamassa sen RAL-kartan jossain hämärässä kaupassa Turussa ja se 6021 näytti munkin silmääni hieman likaiselta, mutta päädyin kiireessä siihen, että jos valkkaan jonkun toisen vihreän sen läheltä, ei sitä sitten kuitenkaan lopulta edes huomaa ilman värikarttaa.

   Ihan hyvältähän se teidänkin vihreä näyttää! Ja mun mieshän jo suunnittelee maalaavansa sen meidän upouuden pönttöuunin sudilla, kun ne vanhatkin on maalattu niin...

   Poista
 3. Heh, no niin tietty. Me ei saatu Loimaan Rautiasta rallivärikarttaa lainaan kotiin, jotta oltais voitu mallata värejä paikan päällä, joten oltiin ihan iPadin ja Tikkurilan sivujen varassa. Tuo 6021 näytti tunkkaisen harmaalta näytöllä, joten ei haluttu sitä, ja otettiin tuo vaaleampi. Sun kuvissa se on taas paljon paremman värinen, sellainen kuin kuuluukin. Mies olis varmaan tykännyt enemmän tuosta vanhasta vihreästä, mut on se tuon vaaleammankin kanssa pystynyt elämään vaikka on hiukan "trendikkäämpi". Kunhan nyt ei kyllästytä tuohon väriin ni kaikki on hyvin. Instasta löytyy pari kuvaa mun nimimerkillä, jos haluat kurkata minkälainen meille tuli.

  Aika huonoa asiakaspalvelua Tiilirakenteella, raha kelpaa muttei välitetä oman työn laadusta. Ei ne naarmut varmaan kauaa ota silmään, mutta ymmärrän harmistuksen. Ja voihan sen sitten joskus tulevaisuudessa maalata jos tulee tarvetta.

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...