perjantai 9. heinäkuuta 2010

Lipstikasta



Mummin lipstikkakeitto on taivaallista. Se menee suunnilleen näin:

Keitä 1,5 litraa vettä. Kuori ja pilko 8 reilunkokoista jauhoista perunaa ja lisää kiehuvaan veteen.

Paloittele 3 isoa sipulia ja silppua lasillinen tuoretta lipstikkaa pieneksi. Sulata pannulla kunnon nokare voita, kuullota sipuli ja lisää keittoon. Pehmennä lipstikka vuorostaan pannulla ja kumoa sekin keittoon. Huuhtele pannu vedellä ja kippaa sekin keiton joukkoon.

Lisää vielä 3 kasvis- tai kanaliemikuutuota ja anna kypsyä.

Kun perunat ovat kypsiä, soseuta keitto ja lisää purkillinen kermaa. Lämmitä keitto liedellä, mutta älä anna enää kiehahtaa. Tarkasta maku ja lisää suolaa tarvittaessa.

Nam!

6 kommenttia:

  1. Pitääkin taas tehdä lipstikkakeittoa! Ja muistaa saksia lipstikka lasissa ; )

    VastaaPoista
  2. Minä juuri löysin maustekaapista avaamattoman pussin lipstikkaa ja ihmettelin, että mihin ihmeeseen olen tämän ostanut...pihalla kasvoi aikoinaan tynnyrissa lipistikkaa, mutta sekin on reppana jo menehtynyt.

    VastaaPoista
  3. Liisa - Mummilla on konstit hallussa! ;)

    Kirjailijatar - nyt sitten vaan yllätyslipstikat keitoksi!

    Meillä lipstikka rehottaa kukkapenkissä, mutta äiti on keksinyt laittaa sen lehtikompostin päälle ja siellä se vasta viihtyykin.

    VastaaPoista
  4. Hi Liisa
    Nice to meet you the other night! I only realised an added coincidence when I got home - I was on my way back from a Moomins cook book launch - in other words, a Finnish food tasting evening!
    Probably see you in the Mango Landin sometime...
    Tilly

    VastaaPoista
  5. Hi Tilly, that really is a coincidence!!! I hope you enjoyed the food! I look forward to seeing you in Mango Landin soon!

    VastaaPoista
  6. Todistetusti tuo on todella hyvää ja erittäin tärkeää on nimenomaan saksia lipstikat lasissa. Ainoa oikea tapa mummin mukaan ;)
    -Veera

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...