keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Mustapapusoppa






Otetaan oman maan porkkanoita ja mitä kaapista ja yrttitarhasta löytyy. Soppahan siitä syntyy.

Ei kannata seurata ohjetta orjallisesti, mustapapusoppa sietää hyvin soveltamista.

Tarvitaan suunnilleen nämä:

n. 700 g (3 tölkkiä/pakettia) mustapapuja
iso loraus oliiviöljyä
3 sipulia silputtuina
4 valkosipulin kynttä silputtuina
3 porkkanaa pilkottuna
muutama oksa timjamia
kämmenenpohjallinen rosmariininlehtiä
reilu rouhaus mustapippuria
1 l vettä
pari hyppysellistä kuivattua lipstikkaa (tuoretta vähän vähemmän)
tarvittaessa 1 kasvisliemikuutio
suolaa maun mukaan
smetanaa tai creme fraichea

Ja sitten tehdään näin:

Kuullota sipuli ja valkosipuli reilussa öljyssä. Lisää porkkanat ja yrtit. Anna hautua pari minuuttia. Lisää pavut, vesi ja pippuri. Hauduta puolisen tuntia. Soseuta. Lisää suola liemikuutio, jos tarpeen. Anna maustua hetken aikaa. Tarjoile smetanan tai creme fraichen kanssa.

Ja eikun syömään!

2 kommenttia:

  1. Oi, mikä yhdistelmä!Olen vallan unohtanut erilaisten papujen olemassaolon ja tehnyt vain kasvissose- tai linssikeittoja.

    VastaaPoista
  2. Tää on tosi hyvää! Ja mustapapuja voisi ihan hyvin heittää dahlinkin sekaan.

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...