keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Ruokahaaste



Ruokahaaste on uusin yrityksemme motivoida toisiamme ruuanlaittoon ja ennen kaikkea kokeilemaan uusia reseptejä. Tällä viikolla haastan Lauran valmistamaan kukkakaalikeittoa paistettujen metsäsienten kera.

Alun perin reseptisuunnitelmani olivat hieman kunnianhimoisempia. Kukkakaalin hankittuani kiiruhdin ostamaan irtopohja kakkuvuokaa kukkakaalikakkua varten. Intoni laantui kuitenkin jo kotimatkalla. Kakku alkoikin kuulostamaan kukkakaalimunakkaalta ja kaali sai tyytyä odottelemaan jääkaapissa uutta inspiraatiota.

Seuraavaksi kukkakaalista piti tulla risottoa. Jamie Oliverin risotto ai cavolfiori kuulostaa yhä herkulliselta, mutta tarvittavien raaka-aineiden määrä lamaannutti kokin arki-iltana ja kukkakaalista tulikin keitto.

Kukkakaalikeitto paistettujen metsäsienten kera

iso kukkakaali (vain kukinnot)
iso peruna
sipuli
25 gr voita
4 rkl oliiviöljyä
1 l kana- tai kasvislientä
6 dl maitoa
1.5 dl kermaa
250 gr metsäsieniä
2 rkl ruohosipulisilppua
suolaa
mustapippuria

Hauduta pilkottua kukkakaalia, perunoita ja sipulisilppua voi-öljyseoksessa kymmenisen minuuttia. Lisää liemi ja maito ja jatka hauduttamista kunnes kukkakaali ja perunat ovat pehmenneet. Lisää kerma ja soseuta.

Paista sienet öljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla.

Tarjoile keitto sienten ja ruohosipulin kanssa. Kuvissa näkyvät parmesaanilastut olivat kokin oma lisäys.

Vinkki: nesteen määrän kanssa kannattaa olla tarkkana.

Gordon Ramsayn alkuperäinen ja huomattavasti hienostuneempi ja yksityiskohtaisempi resepti löytyy täältä.

5 kommenttia:

  1. Aika jännittävä lisä nuo sienet tuossa keiton pinnalla.

    Mutta hyvältä kuulostaa. Ainekset ovat kiitettävän yksinkertaiset - suorastaan lähikauppakamaa, mikä on mainiota!

    Ja jos hyvin käy, ehditään viikonloppuna hakea metsästä tuoreet suppilovahverotkin vielä tätä varten.

    VastaaPoista
  2. Niin ja sitä piti kysyä, että mitä sieniä käytit? Laitoitko tuoreita vai kuivattuja?

    VastaaPoista
  3. Hauska idea tämä teidän ruokahaaste...tuo on kyllä meikäläiselle ihan kova juttu jo...tuo keitto siis.

    VastaaPoista
  4. Aivan hillitön nälkä tuli välittömästi :) Musta toi on ihan ykkösjuttu, kukkakaali on ollut aina suurta herkkua missä tahansa muodossa. Joka syksy harmittaa, etten ole löytänyt sienimetsään, koska nyt olisi huippua kaivaa kaapista kuivattuja sieniä ja ripottaa keiton pinnalle (kunhan ensin tekis sen keiton tietty). Teen tämän, viikonloppuna takuulla :)

    VastaaPoista
  5. Kukkakaali ja sienet sopivat yhteen valtavan hyvin! Käytin kuivattuja suppilovahveroita, ja lopputulos oli oikein herkullinen. Miedomman makuisetkin sienet sopisivat, sillä suppilovahverot peittivät ehkä vähän liikaakin kukkakaalin makua.

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...