perjantai 11. maaliskuuta 2011

Kaksi kakkua yhdellä vaivalla










Sain eilen vieraita. Oli kivaa!

Hedelmäkulhon pohjalle oli jäänyt pari banaania kypsymään oikein kunnolla. Täydellisiä banaanikakkuun. Pari omppua oli myös päässyt hieman nahistumaan. Hetken mietin, että teen banaani-omenakakkua, mutta en ollut ihan varma sen toimivuudesta, joten päätin tehdä kaksi kakkua. Tuplasin banaanikakun taikinareseptin ja jaoin taikinan lopuksi kahtia. Toiseen lisäsin banaanit ja toiseen omenalohkot.

En ollut aiemmin tehnyt tällä reseptillä omenakakkua, mutta siitä tuli ihanan kosteaa - jopa parempaa kuin banaaniversiosta. Vaikka makuasiahan tuo on. Yleensä olen tähän taikinaan laittanut jugurttia tai ranskankermaa, mutta nyt kokeilin piimää. Tulos vakuutti niin, että tästä lähtien taidan suosia piimää.

Jos mahdollista, nämä kakut kannattaa leipoa päivää ennen tarjoilua, niin ehtivät mehustua.

Taikina kahteen kakkuun syntyi näin:

250 g voita
5 dl sokeria
1,25 dl fariinisokeria
6 munaa
7,5 dl kokojyväpitoisia sämpyläjauhoja
2,5 dl kaurahiutaleita
4 tl leivinjauhetta
3 tl kanelia
vajaa 4 dl piimää

Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi (jos jaksat - itse en koskaan jaksa kuin sekoitella - ihan hyvin tuntuu toimivan). Lisää munat kaksi kerrallaan, vatkaa välillä. Lisää kuivat aineet ja lopuksi piimä.

Jaa taikina kahteen osaa. Lisää toiseen 3 kypsää banaania muussattuna. Sattumia kannattaa jättää! Lisää toiseen osaan taikinaa 2 omenaa pilkottuna. Itse jätin omenanpalat aika isoiksi.

Kaada taikinat voideltuihin vuokiin. Paista 175 asteessa n. tunti. Kypsyyden voi testata tikulla tökkäämällä. Jos tikkuun jää taikinaa, anna paistua pidempään.

Pinnalle keitin karamellikastikkeen:

2 dl kuohukermaa
nokare voita
1,5 dl fariinisokeria

Laita kaikki aineet kattilaan. Kuumenna kunnes sokeri on sulanut. Anna kiehua, kunnes paksuuntuu. Tarjoile lämpimänä tai jäähtyneenä. Soosi paksuuntuu kunnolla usein vasta jähtyessään.

Ja jos kakkua jää, niin kannattaa pistää pakastimeen odottamaan hetkeä, kun tekee mieli jotain pientä hyvää.

5 kommenttia:

  1. Minunkin pitäisi tänään leipoa tytön synttäreille. Kuhan tästä pääsen vauhtiin. Minulta toivottiin omenapiirakkaa. Pakko tehdä siis ainakin sitä.

    Eli minäkin saan huomenna vieraita. Aika paljon, se on kivaa.

    VastaaPoista
  2. Hauskoja synttäreitä! Ja leivontaonnea myös!

    VastaaPoista
  3. Meilläkin oli vanhahtavia banaaneja. Banaanikakku siis testattu! Taivaallista tui. Fariinisokerin korvasin siirapilla ja en laittanut ihan niin paljon sokeria. Niin ja inkivääristä pitävänä lisäsin sitäkin. Teen tätä taatusti uudelleen.

    VastaaPoista
  4. Anni - Vau, nopeaa toimintaa! Tämä on tosiaan mainio tapa käyttää mustuneet banaanit, joita kukaan ei enää suostu syömään.

    Olen muistaakseni itsekin laittanut joskus inkivääriä tähän, mutta siirappia en ole kokeillut.

    VastaaPoista
  5. Nam, mitä herkkuja! Pitääkin jättää banaaneja hedelmäkorin pohjalle kypsymään oikein kunnolla. Niin ja omppukakkua pitää tehdä myös!

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...