tiistai 29. maaliskuuta 2011

Wasabilohta ja salaattia


Paistettu kala ja salaatti on ollut tämän talven pikaruoka. Helppoa ja nopeaa - salaatin pilkkoo sillä aikaa, kun kala paistuu. Salaatin teen yleensä suoraan lautasille. Tulee vähemmän tiskiä...

Tästä piisaa kahdelle reiluun annokseen:

pari hyppysellistä tuoretta pinaattia
reilu kourallinen punaista salanova-salaattia
1 tölkki kidneypapuja
1/2 punasipuli pieneksi silputtuna
kourallinen kirsikkatomaatteja neljäsosina
1 avokado pilkottuna
1 pieni paprika lohkoina
pätkä kesäkurpitsaa palasina
pieni pala vuohenjuustoa revittynä
hyppysellinen maapähkinöitä
loraus oliiviöljyä ja balsamiviinietikkaa kostukkeeksi

Lohesta leikkasin medaljongit, jotka paistoin voissa. Jälkimmäisen puolen paistuessa sivelin pintaan wasabia. Kypsien medaljongien pintaan lorautin soijakastiketta.

Hyvää oli!

3 kommenttia:

  1. Lohi, mun suosikki. Eilen tapasin pitkästä aikaa seitin ja sekin oli hyvää.

    VastaaPoista
  2. Nam! Tänään pitää ehdottomasti saada paistettua lohta! Ja salaatti kuulostaa hyvältä myös!

    VastaaPoista
  3. Kirjailijatar - Mä olen jotenkin niin monta kertaa pettynyt muihin kaloihin, että olen niiden ostamisesta luopunut. Paitsi silakan.

    Liisa - Hyvää ruokahalua!

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...