perjantai 1. huhtikuuta 2011

Koitoisan kaipuu


Pinaattikeitto on mulle yksi klassisimpia kotiruokia. Mutta ei sitä tarvitse aina tarjoilla kananmunan kanssa.

Tarvitaan voita, vehnäjauhoja, litra maitoa, liemikuutio, n. 300 g tuoretta pinaattia, fetaa ja rosepippuria.

Keitto syntyy näin:

Sulata iso nokare voita kattilassa. Sekoita voisulaan kolme kukkurallista ruokalusikallista vehnäjauhoja. Lisää 1 litra maitoa vähän kerrallaan, koko ajan sekoittaen, ettei keitosta tule klimppisoppaa. Kippaa huuhdellut pinaatinlehdet kokonaisina keittoon. Anna hautua hiljalleen, kunnes pinaatti on kypsynyt.

Hurauta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella ja kauho lautasille. Murra pinnalle fetaa ja rouhi päälle rosepippuria.

Nauti hetki vastaväreistä ennen kuin lusikoit menemään!

3 kommenttia:

  1. Meillä vanhin lapsi inhosi pinaattikeittoa, melkein oksensi jos sai sellaisen eteensä. Tämä nuorempi sentään sitä syö. Minusta se on oikeastaan aika hyvää, vaikken itse olekaan koskaan tehnyt.

    VastaaPoista
  2. Pinaattikeitto on ihanaa!

    Itse muistelisin, että se oli koulussakin ihan suosikkiruokaa, vaikka kotitekoinen on tietenkin paljon parempaa.

    VastaaPoista
  3. Nam! Mulle maistuisi ihan se pakasteversiokin, jos sitä olisi täällä tarjolla! Mutta pinaattia sentään saa kaupasta eli lisätään listalle odottamaan inspiraatiota!

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...